De gör upp i Eurovisions andra semifinal

De gör upp i Eurovisions andra semifinal

Teya & Salena från Österrike är favoriter att gå vidare från andra semifinalen.

Jessica Gow/TT
En svenskskriven ballad, australisk synth-metal och en poplåt om att vara besatt av Edgar Allan Poes ande. Det är bidragen som spås strida om en plats i Eurovisionfinalen i kväll.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hos spelbolagen ligger Cypern, Australien och Österrike i topp för att gå vidare till finalen i Eurovision Song Contest på lördag.

Det österrikiska bidraget “Who the hell is Edgar" framförs av duon Teya & Salena. Texten handlar om att bli besatt av den gamle författaren Edgar Allan Poe och börja skriva skräckromaner för att få hans postuma uppmärksamhet.

Cyperns Andrew Lambrou sjunger "Break a broken heart", skriven av svenskarna Jimmy "Joker" Thörnfeldt och Jimmy Jansson, ett bidrag som också verkar ha goda chanser att ta sig vidare i tävlingen.

Sämre går det kanske för Danmark. Den 25-årige Reiley från Färöarna sjöng nämligen falskt på onsdagens genrep och bidraget "Breaking my heart" befinner sig enligt oddsen precis på gränsen till att hamna i botten av tävlingen.

Om Reiley ändå tar sig vidare möter han det svenska hoppet Loreen och finska favoriten Käärijä i finalen på lördag.

Ukraina skickar i år funkiga electroduon Tvorchi med en scenbild som går i landets färger gult och blått. Bidraget "Heart of steel" har inte, som fjolårets "Stefania", omgärdats av rykten om en promenadseger i tävlingen. Eftersom Kalusch Orchestra vann förra året behöver Ukraina inte tävla om en plats i finalen utan är direktkvalificerade.

FRÅN FÖRSTASIDAN