Coldplays träd planterat i Hammarkullen

09 jul, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Coldplay är gör totalt fyra spelningar på Ullevi i Göteborg. Bild från den första konserten den 8 juli.
Coldplays pågående turné som de vill genomföra på ett miljövänligt sätt får både ris och ros. I helgen planterades träd i Hammarkullen på initiativ av bandet, som dock själva inte medverkade på planteringen, rapporterar GP.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Coldplay befinner sig i veckan i Göteborg för totalt fyra konserter på Ullevi.

Den pågående turnén vill de försöka göra på ett så miljövänligt sätt som möjligt. På Ullevi har det bland annat gjorts genom nya solceller och genom att byta ut platsglas mot pappersmuggar. Bandet har också valt att flyga reguljärflyg i stället för privatjet mellan turnéstoppen och tagit initiativ till att plantera träd.

I helgen planterades därför ett träd i Hammarkullen i Göteborg – dock inte av bandet själva utan av organisationen Love Button, Folkets hus och Bostadsbolaget i Hammarkullen.

– De är lika upptagna som vem som helst. Deras jobb är konserterna, vi gör välgörenhetsjobbet, säger Garrick Dawson från Love Button till GP och fortsätter:

– Men de är väldigt seriösa med att ge tillbaka till samhället.

Garrick Dawson är från USA med det fanns också volontärer från bland annat Turkiet, Polen, Tyskland och Pakistan. De fick själva stå för sin resa, men fick biljetter till Coldplays konsert som tack för arbetet.

Annons

Live Green är ett projekt som arbetar för hållbara festivaler. Dess grundare Louise Lindén är positiv till Coldplays initiativ och menar att bandet sätter press på övriga i branschen. Men hon är också kritisk till just att plantera träd.

– Det används ganska mycket för att förenkla hur vi löser problemet och för att få oss att må bättre, säger Louise Lindén till P3 Nyheter.

Annons