LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Carola ger invandrare skuld för skjutningar

08 apr, 2023 
TT Nyheter
”Ibland blir jag helt förtvivlad över utvecklingen”, säger Carola om läget i Sverige. Arkivbild.
40 år efter "Främling" ger Carola i en intervju i SvD invandrare skulden för gängkriminaliteten. Men att hon skulle vara främlingsfientlig nekar hon bestämt till.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Intervjun har lett till att en av Sveriges mest älskade artist trendar på sociala medier – men kommentarerna är inte oväntat delade: Främlingsfientlig eller inte?

– Jag tycker inte man kan säga ”kom och lev som ni vill i vårt land”. Det är inte fegt att värna Sveriges traditioner och sjunga ”Den blomstertid” på skolavslutningarna. Ibland blir jag helt förtvivlad över utvecklingen. Vi ser ju resultatet, säger Carola i tidningen när de pratar om Sveriges tillstånd.

"Okej att ljuga"

Hon pekar på skjutningarna.

– Vi släpper in och ska vara snälla mot människor som har en helt annan ideologi, där det till och med står i deras skrifter att det är okej att ljuga för otrogna. Nu är vi inne på riktigt tuffa puckar men så är det. Det är därför Iran ser ut som det gör i dag. De säger ”vi dödar inga”. Det gör de visst. De har förvridit sanningen, säger Carola.

Kan hennes resonemang uppfattas som främlingsfientligt, undrar reportern.

Annons

– Nej, nej. Jag har verkligen inte ett sådant synsätt. Men det finns en anledning till varför det finns nationer och landsgränser, vi har olika kulturer med olika sätt att se. Det här är inte himlen. Världen är inte fullkomlig. Människan har det i sig att roffa åt sig.

Hjälper nödställda

Carola har under hela sin karriär stöttat offer som kommit på grund av katastrofer och krig, skriver SvD. Under flyktingkrisen för åtta år sedan välkomnade hon nyanlända. Hon har tagit emot flyktingar som flytt över havet till Grekland. Hon har rest till ukrainsk-polska gränsen. Och människor i nöd har fått bo i hennes hem.

– Är det någon som är öppen för främlingar är det jag. Hela Bibeln handlar om det. Men man måste vara vis i det hela, säger hon.

Annons