LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Berit Gullberg säljer sitt förlag

20 apr, 2023 
TT Nyheter
Berit Gullberg säljer sitt förlag till Svante Bergströms Teaterstiftelse. Arkivbild.
Det svenska teaterförlaget Colombine förvärvas av Svante Bergströms Teaterstiftelse.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

"För mig är det angeläget att Colombine får en ägare vars hjärta klappar för dramatiken och våra dramatiker, små som stora aktörer, och det är vad jag hittat i Svante och hans stiftelse", säger ägaren Berit Gullberg i ett pressmeddelande.

Det var också Berit Gullberg som grundade förlaget efter en lång karriär både på scenen och inom förlagsvärlden. Hon är sedan några år tillbaka gift med sin livskamrat sedan 1980-talet, Owe Thörnqvist, och bor stora delar av året utomlands.

Colombine är en av Skandinaviens ledande teateragenturer och representerar närmare 600 dramatiker, översättare och tonsättare, bland dem Sara Stridsberg, Lisa Langseth och Jon Fosse.

Svante Bergströms Teaterstiftelse har som syfte att främja teaterverksamhet och stimulera intresset för teater som konstform. Stiftelsen delar årligen ut verksamhetsbidrag till ett 50-tal teatrar och scenkonstprojekt.

"Jag har länge följt Colombines verksamhet och varit imponerad av Berits fantastiska arbete för våra dramatiker. Genom förvärvet vill vi bidra till att svensk dramatik ska fortsätta att stå stark", säger Svante Bergström i pressmeddelandet.

Förlaget är beläget i Gamla stan i Stockholm och har sex anställda.

Annons