LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

"Barbie" stoppas i Vietnam

03 jul, 2023 
TT Nyheter
Margot Robbie spelar huvudrollen i den nya Barbie-filmen. Arkivbild.
Vietnam stoppar den kommande "Barbie"-filmen – på grund av en karta som visas i flera scener.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den 21 juli skulle Greta Gerwigs "Barbie", med Margot Robbie och Ryan Gosling i huvudrollen, ha premiär i Vietnam. Nu förbjuder vietnamesiska myndigheter filmen, eftersom den visar klipp på den så kallade niopunktslinjen – en karta som visar gränser i det sydkinesiska havet som Kina anser sig ha rätt till. Det skriver AFP.

Kina har använt niopunktslinjen för att illustrera anspråk på resursrika delar av havet, till Hanois missnöje, eftersom även de anser sig ha rätt till delar av havet.

Alla filmer i Vietnam måste godkännas av en censuravdelning, som undersöker om filmerna innehåller våld, sex eller politiskt känsligt material. Förra året stoppades "Uncharted" med Tom Holland i huvudrollen, eftersom även den filmen visade scener med niopunktslinjen.

2018 stoppades en scen ur den romantiska komedin "Crazy rich asians" i landet, eftersom den innehöll en designerväska med en världskarta som visade omtvistade öar i det sydkinesiska havet under kinesisk kontroll.

Annons