LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Banksyutställning flyttar vidare i Sverige

22 maj, 2023 
TT Nyheter
Verket "Death of a phone booth" visas på "The mystery of Banksy – a genius mind" i Malmö. Arkivbild.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Under våren har utställningen "The mystery of Banksy – a genius mind", visats i Malmö. Nu flyttar man hyllningsverken i street art-konstnärens anda till Göteborg och Eriksbergshallen under sommaren. Den 27 september tar utställningen plats på Stadsgårdsterminalen i Stockholm.

Utställningen anpassas efter lokalen och innehåller 150 motiv av gatukonstnären genom graffiti, fotografier, skulpturer, videoinstallationer och även tryck på material som tyg, aluminium, och plexiglas.

Det är en "icke-auktoriserad utställning" som nu flyttar vidare i Sverige. Produktionsbolaget hänvisar till att Banksy själv har uttryckt att "copyright är för förlorare" – och att han hittills inte har protesterat mot utställningen, som har visats för 1,2 miljoner människor i 13 tyska och österrikiska städer.

Det är fortfarande inte känt vem den världsberömda, hemlighetsfulle graffitikonstnären Banksy egentligen är. Hans gatukonst uppmärksammades först i Bristol, Storbritannien, i början av 1990-talet och på den tiden kopplades han ihop med en graffitigrupp i staden.

Annons