LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Artister sjunger för Emil i Lönneberga

05 apr, 2023 
TT Nyheter
Emils 60-årsjubileum firas på Skansen. Arkivbild.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

I år fyller Emil i Lönneberga 60 år – och jubileet firas stort under en helg på Skansen, då Astrid Lindgrens värld gästar parken. Den 13–14 maj blir det bland annat teaterföreställningar, allsång med fröken Prysselius och mingel med Luffarorkestern som spelar Astrid Lindgren-sånger.

Den 13 maj hålls också en stor hyllningskonsert på Sollidenscenen med artister som Timbuktu, Amanda Bergman, Mattias Alkberg, Ana Diaz och Jakob Hellman. De gör också tolkningar av melodier som "Idas sommarvisa" och "Hujedamej".

"Emil var Astrid Lindgrens egen favoritkaraktär, hon beskrev skrivandet som att 'komma hem'. Astrid var också mycket involverad i skapandet av filmerna, då alla de kända Emil-visorna kom till i samarbete med Georg Riedel. Det här är sånger som de allra flesta svenskar kan sjunga med i, de förtjänar att leva vidare i många år", säger Cilla Nergårdh, vd på Astrid Lindgren aktiebolag i ett pressmeddelande.

Annons