LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Aerosmith lägger av – avskedsturné i höst

01 maj, 2023 
TT Nyheter
Joe Perry och Steven Tyler planerar för en avskedsturné. Arkivbild.
Efter 53 år är det dags att ta farväl av Aerosmith. Rockikonerna ger sig ut på en avskedsturné i höst.
– Jag tycker det är dags nu, säger gitarristen Joe Perry.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Aerosmith inleder sin turné den 2 september i Philadelphia och har 40 spelningar inbokade i Nordamerika till och med avslutningen i Montreal den 26 januari. Nyårsafton är vikt för en spelning i bandet hemstad Boston.

Gitarristen Joe Perry tycker det är läge att ta farväl nu när alla originalmedlemmar i Aerosmith är över 70 år. Sångaren Steven Tyler fyllde 75 år i slutet av mars.

– Nu får vi chansen att fira de 50 år vi har hållit på. Man vet aldrig hur länge alla kommer att ha tillräcklig ork för att göra det här. Det är ett tag sedan vi gjorde en riktig turné, säger Joe Perry.

Rockbandet Aerosmith bildades 1970, men fick paradoxalt nog sitt stora genombrott 1986 i och med samarbetet med hiphopgruppen Run DMC i en ny version av gruppens 70-talshit "Walk this way".

Därefter pumpade Aerosmith ut storsäljande album och hitsinglar som "Livin' on the edge" och "Love in an elevator'". Det senaste albumet från gruppen kom 2012 och på senare år har Aerosmith spelat i Las Vegas istället för att turnera.

Hittills har ingen Sverigespelning utannonserats. Men Joe Perry säger att fler turnéstopp i Nordamerika, såväl som i Europa kan tillkomma.

– Det är vår avskedsturné, men jag har en känsla av att den kommer att pågå ett tag. Men jag vet inte hur många gånger vi kommer tillbaka till samma städer. Det kan mycket väl vara den sista gången.

Annons