Kronprinsessan Victoria och prins Daniel firar tio år

Kronprinsessan och prins Daniel firar 10 år
På midsommarafton var det tio år sedan kronprinsessan Victoria och prins Daniel lovade att älska varandra i nöd och lust.
Men firandet av Sveriges kronprinsesspar kommer att bli något annorlunda i år på grund av coronakrisen.
Nu lägger hovet ut en romantisk bild på turturduvorna.
Annons

Det var på midsommarafton för exakt tio år sedan som Prinsessan Victoria och prins Daniel steg in Storkyrkan för den viktigaste dagen i deras liv. Framför 1 200 gäster svor vår kronprinsessa att älska sin Daniel från Ockelbo.

Annons

Men förhållandet har inte alltid varit en dans på rosor. Det var på inrådan från lillasyster Madeleine som Victoria tog in Daniel Westling som personlig tränare. Någonstans på vägen föll de båda handlöst för varandra och trots att Victoria är Sveriges kronprinsessa valde hon att ge sin kärlek till en “vanlig kille” från landet.

Rykten om att kungen och drottningen ska varit missnöjda med sin dotters val av pojkvän cirkulerade i massor. Inte minst då Expressen 2004, med hänvisning till flera källor,  skrev att man helst hoppades på att förhållandet skulle komma till ett snabbt slut. Anledningen skulle ha varit att Daniel hade för knapphändig social kompetens och allmänbildning.

Drottning Silvia spelade en viktig roll

Uppgifterna har dock överbevisats då Silvia i själva verket välkomnade Daniel till kungafamiljen med öppna armar. Långt innan förlovningen 2009 bjöds den blivande prinsen in till familjemiddagar på Solliden och Drottningholm.

Drottningen var även en viktig spelare i att hålla förhållandet hemligt då Victoria och Daniel ville få tid att lära känna varandra innan man lockade till sig det stora medieuppbådet.

Bilden som avslöjar förhållandet

För att fira konprinsessparets stora dag har hovet nu satt upp en speciell sida för att fira deras tioårsdag. Här uppmanar man besökarna att skicka in sina bästa minnen från den 19 juni 2010.

“Jag hade den stora äran att få vara en av roddarna på Vasaorden, som aktersta man. En stor ära som vi hade förberett oss länge på. Allt för att det skulle bli perfekt för ert bröllop!” , skriver Nina från Vendelsö på sidan och fortsätter:

“Rodden i sig har aldrig varit så bra som den var just där och då. Vi var så synkade och så stolta! Och er kärlek syntes lång väg.”

Hovet har även lagt upp en rad nytagna bilder på kronprinsesessparet. Och de båda två ser minst sagt kära ut. En av bilderna, som är tagen i Hagaparken utanför parets hem Haga slott, är tagen av stjärnfotografen Elisabeth Toll, 49.

Med händerna tätt sammanflätade ler Victoria och Daniel mot kameran i det vackra ljuset.

Se bilden här:

Stort grattis på er dag Victoria och Daniel!

FOTO: Elisabeth Toll, Kungl. Hovstaterna / Elisabeth Toll, The Royal Court of Sweden / TT 

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…