bachelor 2022

KRÖNIKA: Är hela Bachelor bara en bluff?

KRÖNIKA: Är hela Bachelor bara en bluff?

Bachelorn hoppar plötsligt av och istället ersätts han av en ny.
Hänts Gabriella Håkansson ifrågasätter nu om Bachelor bara är en bluff eftersom tjejerna i programmet kan tänka sig att dejta oavsett vem som dyker upp.
”Inom några minuter har tjejerna ställt om från hjärtekross till nykär-aura”
Christian Nicolaisen är säsongens tredje Bachelor – rekordsnabba processen
0:28

Efter reklamen: Christian Nicolaisen är säsongens tredje Bachelor – rekordsnabba processen

(0:28)

Slå på ljud

Jag tänkte först att denna text skulle handla om det faktum att Sia hoppar av sin medverkan i Bachelor. Men jag tycker det finns något ännu mer häpnadsväckande i det här.

I våras presenterade TV4 två bachelors. Efter att fastnat för killarna i ansökningsvideorna sökte ett gäng tjejer till programmet för att få dejta dessa killar.

Tjejerna begav sig sedan till Grekland och gav exakt allt av sig själva för att försöka charma killarna.

Tårarna sprutar och luften går ur flera av tjejerna. Men inom några minuter har tjejerna ställt om från hjärtekrossare till nykär-aura. Hur är det ens möjligt?

Bara halva säsongen in inser Sia att han redan fullgjort uppgiften – han har nämligen hittat tjejen han vill ge sin sista ros till. Tack och hej säger Sia och lämnar resten av tjejerna rakt upp och ner trots att de trodde att Bachelor-äventyret bara börjat.

Självklart är det en chock att bachelorn väljer att lämna programmet tidigare än väntat och då alla inte har fått en chans att visa vilka de är. Men samtidigt så visste alla tjejerna att oddsen att de skulle lämna Grekland med en kille vid sin sida var minimal. Det är trots allt bara EN tjej per Bachelor som kan kamma hem vinsten i det här programmet. Nu hände det tidigare än väntat men att såren blev så djupa som det först lät känns lite väl dramatiskt.

Tårarna sprutar och luften går ur flera av tjejerna. Men inom några minuter har tjejerna ställt om från hjärtekross till nykär-aura. Hur är det ens möjligt?

Malin presenterar den nya bachelorn Christian, med bara ett litet förnamn, och plötsligt är det som att Sia och hans sidenpyjamas aldrig funnits.

Är det inte märkligt? Det känns något desperat.

Tjejerna har ju alla sökt till programmet för att dejta en viss kille som fångat deras intresse. Men väl på plats i Grekland spelar det plötsligen ingen roll vem killen är, så länge det finns en kille att dejta. Är det inte märkligt? Det känns något desperat.

Det får mig faktiskt att ifrågasätta programidén, behöver killarna som agerar bachelors ens spela in en ansökningsvideo eller hade det räckt att förmedla att en kille kommer att finnas med. Kanske hade tjejerna sökt baserat på bara den referensen?

FRÅN FÖRSTASIDAN