Kritikstormen mot Big Brother – systerns förklaring

Mergim Feka
TV4:s storsatsning Big Brother 2020 börjar lida mot sitt slut.
Det har varit en fullspäckad säsong med många vägbulor och TV4 har fått bemöta en hel del kritik.
Nu cirkulerar ett klipp i sociala medier där en deltagare påstås säga n-ordet. Samtidigt slår en familjemedlem och flera fans tillbaka och menar att deltagaren säger något helt annat.
Annons

Tv-programmet Big Brother börjar mer och mer att närma sig sitt slut. Snart har deltagarna varit inne i huset i 100 dagar och trånandet efter första platsen och vinstpengarna har aldrig varit större.

Redan första veckan drog årets snackisar igång när Isabel Pereira, 24, och Kim Kamal, 21, kastades ut ur huset. Orsaken var att de brutit mot reglerna då de uttryckt sig hatiskt mot judar, något som TV4 inte godtar.

Annons
Isabel i Big brother 2020
Isabel fick beskedet i bikten att hon var tvungen att lämna Big Brother-huset omedelbart. FOTO: TV4
Annons

Under säsongens gång har programmet och produktionen mottagit en hel del kritik av olika anledningar. Senast är kritiken riktad från sociala medier efter att deltagarna försetts med riktliga mängder brun-utan-sol.

Orsaken till kritiken är inte just skönhetskrämen, utan vad som sagts av en deltagare efter användning.

Ska ha använt n-ordet

Deltagaren det handlar om är Mergim Feka, 21, från Hässleholm. Enligt tittarna ska Mergim har sagt n-ordet i en mening efter att ha blivit väldigt brun om hyn efter användningen av brun-utan-sol.

I sociala medier sprids ett video-klipp där Mergim säger något som många tycker låter som n-ordet.

En deltagare hör Mergims mening och fnissar till.

Annons

Till Aftonbladet menar TV4:s tillförordnade kommunikationschef Lina Berggrén att hon inte kan höra vad som sägs i klippet.

Hon menar på att i det material som finns tillgängligt kan de inte urskilja vad som sägs, men att Mergim meddelat att han inte använde just det ordet.

tv4-huset
FOTO: Alex Ljungdahl/TT

Mergims syster slår tillbaka

Hanumshahe Bajraktari, Mergims storasyster, menar på att Mergim inte alls säger n-ordet, utan något helt annat. Nämligen ska Mergim ha kallats ”Megahjärtat” ända sedan han var liten, vilket är ett kärleksfullt smeknamn som folk i hans närhet fortfarande använder.

Systern menar att han säger ”Megahjärtat” och inte n-ordet.

Annons

– Megahjärtat är det han kallas av kollegor och familj sedan han var liten. Det är ett smeknamn folk använder kärleksfullt till honom, säger Mergims storasyster Hanumshahe Bajraktari, säger hon till Aftonbladet.

FOTO: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…