Kritikstorm efter inslaget i Nyhetsmorgon: ”Under all kritik”

Jenny Alversjö i Nyhetsmorgon
Ett inslag om blandrashundar i Nyhetsmorgon har väckt starka reaktioner i sociala medier.
Nu riktar flera tittare kritik mot TV4 – och kräver en förklaring.
– Helt galet, skriver en person i en kommentar.
Annons

I torsdagens avsnitt av Nyhetsmorgon fick tittarna se Steffo Törnquist, 63, och Jenny Alversjö, 45, som programledare.

Förra veckan styrde Steffo skutan tillsammans med parhästen Jenny Strömstedt, 47, och möttes då av kritik. Detta efter ett inslag med evenemangsorganisatören Micael Bindefeld, som har blivit rejält omskriven i medierna den senaste tiden.

Anledningen till uppståndelsen är den 60-årsfest som Micael arrangerade i Tel Aviv. På festen närvarade flera politiker, något som mötts av skarp kritik då de lämnade Sverige mitt i budgettider.

Annons

Att Steffo Törnquist ifrågasattes efter avsnittet berodde på att han ställde frågor om den omtalade festen till Micael Bindefeld – trots att han egentligen var bjuden till programmet för att prata om växter och frön.

Annons

”Tycker det var onödig fråga från Steffo, Bindefeldt var där för att prata om blommor, inte för att prata om sin födelsedagsfest!”, skrev en person i en kommentar vid tillfället.

Kritik mot inslaget med blandrashundar i Nyhetsmorgon

Efter torsdagens avsnitt av Nyhetsmorgon höjs återigen missnöjda röster – men denna gång handlar det inte om programledarna själva utan ett inslag som visades under morgonen. På Nyhetsmorgons Facebook-sida berättar TV4 om inslaget:

”Idag är ingen vanlig dag, vi fick nämligen besök av de här små söta maltipoovalparna. Det här måste verkligen vara bland de sötaste valparna vi haft med i Nyhetsmorgon någonsin. Håller du med?”.

Flera tittare håller med om att valparna är söta – men många användare väljer nu att ifrågasätta TV4:s beslut att visa blandrashundar, vilket är en korsning mellan två, eller flera, hundraser, i programmet.

”Hur kan en veterinär stå och marknadsföra blandrasvalpar i TV? Va det hans egna eller? Vill ha en riktigt bra förklaring!!”, skriver en person i en kommentar.

”Alla valpar är söta. Men att TV4 ska göra reklam för blandrasvalpar är under all kritik”, anser en annan.

Annons

”Helt galet att man skulle få se något dylikt på morgon tvn…Visst, söta valpar men varför blandrasvalpar?”, skriver en tredje.

Inlägget har i skrivande stund 440 kommentarer men trots detta har TV4 ännu inte besvarat tittarnas kritik.

FOTO: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…