Kritikstorm mot Alice Stenlöf efter festkvällen med Lovisa Worge

Alice Stenlöf

Häromdagen hade några influencers en stor fest, där bland andra Alice Stenlöf var på plats.
Nu ryter Youtube-profilens följare ifrån på skarpen – efter ett uttalande i hennes senaste vlogg.

De senaste dagarna har många människor rasat mot ett gäng influencers, efter en stor fest som arrangerades under lördagskvällen. Bland andra var Alice Stenlöf på plats för att fira Lovisa Worge, som fyllde 24 år.

Efter att Lovisa publicerade en video där en klunga människor stod och dansade till musik så började kritiken välla in på både Lovisa och Alice sociala medier-kanaler. Detta fick Lovisa att snabbt ta ned klippet från sin Instagram och dagen därpå bad hon om ursäkt:

”Jag vill säga att jag efter i går har fått mig en rejäl tankeställare och jag har verkligen tagit åt mig av all kritik. Jag förstår att detta beteende är ignorant och oansvarigt, samt att det är försent då gårdagen redan har hänt. Men jag kommer verkligen ta åt mig och ta lärdom av detta. Nu och framåt kommer jag ta ett helt annat ansvar och tänka mycket mer ansvarsfullt”.

Samarbetet med Cancerfonden

Men från Alice sida har det varit tyst gällande en ursäkt eller uttalande om festkvällen. Däremot har hon uppdaterat som vanligt och i hennes senaste vlogg pratar hon om sitt jobb med Cancerfonden och TV4:s gala Tillsammans mot cancer.

LÄS MER: Farmen-Dags svar till tittarna efter kritiserade uttalandet

I vloggen pratar Alice hur det var på galan som hon jobbade på.

– Vi gjorde det hörni. Det samlades in en stor summa pengar och det var så kul att få prata med många av er som ringde in. Det var tur att jag satt i telefonen under kvällen annars hade jag tappat det då man blev så rörd av allt under kvällen, säger Alice och fortsätter:

– Det var så speciellt att få vara med och lyssna på de som delade med sig av sina livssituationer. Så bli månadsgivare nu.

Följarnas ilska mot Alice Stenlöf

Men följarna verkar inte jubla över det kloka samarbetet, de tycker snarare att hon har dubbelmoral.

”Logiken att fira att man samlat in pengar till cancerfonden när man under samma tid festar och sprider vidare corona som resulterar i att cancerbehandlingar skjuts upp”, skriver en.

”Canceroperationer skjuts upp pga att folk inte följer restriktionerna. Känns märkligt att du ska samla in pengar på en gala samtidigt som du skiter i restriktionerna som ska se till att operationerna ens blir av”, skriver en annan.

”Så lågt av dig att låtsas ignorera allt som sker runt dig just nu alltid haft respekt för dig men alltså det du gjort är vidrigt och ansvarslöst, jag hoppas du sover gott om natten när du vet att barns cancerbehandling ställs in för att såna som dig måste festa i rådande pandemi! Riktigt vidrigt och under all kritik”, skriver en tredje.

LÄS OCKSÅ: Nicole Falciani svarar på otrohetsryktena – efter uppbrottet med Eric Saade

LÄS OCKSÅ: Benjamin Ingrossos svar på sexryktet – så är han i sängen