Kritiken mot TV4 efter skräckskadan i Robinson: “Säljer oss till programmet”

Kritiken mot TV4 efter skräckskadan i Robinson:
I Robinson är olyckan framme när en av deltagarna ska hoppa ner från ett rep. Skadan blev så allvarlig att deltagaren blev sjukskriven i flera veckor. Idag är han besviken på hur TV4 hanterat situationen.
Annons

I måndagens avsnitt av TV4:s Robinson råkar deltagaren Robert Follin, 46, ut för en olycka. Det är efter en tävling när han ska hoppa ner och släppa taget om repet som olyckan är framme.

– Precis i slutet av tävlingen skulle jag hoppa ner. Sen smäller det till i min arm och så sa det bara pang. Och så pajade den, säger Robert Follin i programmet.

Annons

Sjukvårdare tillkallades för att ta hand om Roberts skada. Det visade sig att en muskel lossnat från sitt fäste i biceps. Armen lindades av en av läkarna i programmet, men sanningen är att skadan påverkat Robert lång efter att inspelningen var klar.

– Jag kunde inte använda armen på ett tag. Muskeln var ju av så jag hade ingen kraft alls, säger Robert Follin till Hänt.

Annons

Robinson-profilen berättar att han fick gå på rehab när han kom hem och vänta på att muskeln skulle få ett nytt fäste. För Hänt berättar Robert att han är besviken över att han inte fått mer hjälp från TV4.

– Jag fick hjälp när jag kom hem, men sen har jag inte fått någon hjälp av produktionen ännu. Jag antar att det ligger på deras ansvar eftersom vi har skrivit kontrakt där vi ska göra det de ber oss om, mer eller mindre. Vi säljer ju oss till programmet. Jag räknade lite kallt med att de skulle ta sitt ansvar om någon skulle bli skadad. Men det har inte hänt något ännu. Jag vet inte vad jag ska göra, säger Robert Follin till Hänt.

Till vardags arbetar Robert Follinsom stuntman och fight-koordinator på teater och film, ett jobb som kräver att kroppen fungerar. När Robert kom hem från Robinson-inspelningen blev han sjukskriven i åtta veckor. Han har fortfarande inte fått tillbaka full funktion i armen.

– Armen fungerar, men jag har nedsatt förmåga. Den funkar inte till hundra procent. Sen ligger det ju också på mitt ansvar, jag har inte legat på heller, säger han.

Robert Follin säger att han ska ta kontakt med TV4 igen för att se om han kan få någon hjälp från dem.

Vad tycker du att TV4 skulle ha gjort för att hjälpa dig?

– Någon sorts uppföljning hade varit bra. Det hade de ju i början. Det fanns ju en ansvarig läkare som jag pratat med och hon har gjort allt hon kan. Nu är det ju upp till produktionen. Med de verkar inte så jäkla engagerade.

Annons

Varför tror du att de inte hört av sig tidigare?

– Det kan vara så att det inte är så intressant när alla avsnitt är inspelade. Det är väl också så att det kan bli en kostnad för produktionen och de vill väl inte lägga mer pengar på det än de redan gjort, säger Robert Follin.

Gustav Carlsson, exekutiv producent för Robinson, skriver till Hänt att produktionens läkare avgör hur och om uppföljningar görs.

– Läkaren som var på plats under inspelningen gjorde en bedömning och gör en uppföljning i de fall där det behövs, skriver Gustav Carlsson.

Stämmer ni av hur de mår efter de kommit hem?

– Ja, vi har kontinuerlig kontakt med deltagarna.

Annons

Hur långt efter har ni kontakt med deltagarna?

– Det varierar, så länge det finns ett behov av kontakt finns vi tillgängliga, skriver Gustav Carlsson.

Här är alla deltagare i årets Robinson

FOTO: TV4

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…