Idol 2023 marknadsföring banner

Kenza Zouiten Subosic möts av kritik efter resan till Maldiverna

29 okt, 2020 
Kenza Zouiten Subosic
Kenza Zouiten Subosic befinner sig på Maldiverna tillsammans med familjen.
Nu rasar följarna över de vackra bilderna. ”Olämpligt att åka på semester nu”, skriver en person.
Annons
Kenza Zouitens första ord om förlossningen: ”Väldigt chockad”
Kenza Zouitens första ord om förlossningen: ”Väldigt chockad”

Bloggerskan och entreprenören Kenza Zouiten Subosic, 29, och hennes make Aleks Subosic, 35, blev föräldrar för första gången förra sommaren. Då föddes deras son Nikola och nu är influencern gravid igen med ytterligare en liten son. Om allt går som det ska väntas den lille i magen komma till världen i vår och lyckan är total.

Paret fick kämpa med att skaffa barn och då de märkte att det inte gick på naturlig väg så har de tagit hjälp av IVF-behandlingar, vid båda graviditeterna.

Vad de också gjort med båda sönerna är att ta ett NIPT-test. Testet är ett blodprov som visar sannolikheten för att fostret skulle ha en kromosomavvikelse. Den vanligaste avvikelsen medför att barnet får Downs syndrom.

Kenzas svar på NIPT-testet

Detta är dock något som följarna ifrågasatt. Kritikerna menar att Kenza inte bidrar till att motverka den negativa synen på funktionsvarierade barn. Influencern har svarat att hon förstår kritiken och att de endast tog testet för att de ville vara redo.

Annons

”Vi har dock sett NIPT som en möjlighet att kunna förbereda oss på om vårt barn skulle behöva oss lite extra, inte något annat.”, skrev hon då på bloggen.

Nu kritiseras Kenza Zouiten Subosic igen. Tillsammans med den lilla familjen befinner hon sig på en av Maldivernas paradis-öar, vilket flera följare anser är opassande.

Följarnas kritik mot Kenza

Nu strömmar kritiken in mot influencerns val av att åka på semester mitt under en rådande pandemi. Många ser det som respektlöst och olämpligt att resa iväg istället för att stanna hemma i Sverige.

”Jag tycker att det är ganska olämpligt att åka på semester, nu när covid blivit värre överallt. Inte alls passande, bara riskabelt.”, skriver en följare.

”Jag älskar dig och dina bilder, men jag stöttar inte resebilder alls just nu. Snälla visa lite mer ansvar, det är vad vi vill se just nu.”, skriver en annan.

Annons

”Varför väljer man att resa till andra sidan världen mitt i en pandemi som är långt ifrån över?”, konstaterar en tredje.

Kenza har valt att inte kommentera kritiken men hon har tidigare berättat om resan och hur det kom sig att de faktiskt valde att åka dit.

”Alla som åker till Maldiverna måste ta ett Covid-test precis innan avresa, vilket jag tycker är jättebra. Det känns mycket säkrare att flyga när man vet att alla ombord har testat negativt. Ärligt talat känns det säkrare att vara där än i Stockholm, där alla klubbar är öppna, bussar är överfyllda och folk har gått tillbaka till ett normalt liv”, skrev hon på Instagram en vecka före resan.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

Annons