Musikhjälpen kritiseras efter Anis Don Demina och Oscar Zias insjuknande

Musikhjälpen

Musikhjälpen är igång med dunder och brak! Men allt har inte gått som planerat.
Först lämnade Oscar Zia på grund av sjukdom och därefter även tv-profilen Anis Don Demina.
Nu riktas det kritik mot Musikhjälpen.
Musikhjälpen 2021 är äntligen här – Allt du behöver veta
Slå på ljud

Musikhjälpen genomförs varje år i Sverige. Det är en svensk version av det nederländska radio- och tv-formatet Serious Request. Det sänds alltid veckan innan jul och skapar ofta enormt engagemang hos svenska folket.

Men sändningarna har inte gått som tänkt. Årets programledare är Brita Zackari, Oscar Zia och Anis Don Demina. De två sistnämnda har dock fått lämna uppdraget på grund av sjukdom. De har nu ersatts av Kodjo Akolor. Sedan dess har flera tittare och lyssnare uppmärksammat att det inte hålls avstånd i publiken.

Bonde-Klaras hemlighet avslöjad: ”Lyckats dölja”

Oscar Zia och Anis Don Demina tvingades lämna Musikhjälpen

Anis Don Demina uttryckte en enorm glädje över att få medverka och leda Musikhjälpen. Temat som i år uppmärksammas och samlas in pengar till är: ”För en värld utan barnarbete”.

Men nu har både Anis och Oscar alltså fått lämna inspelningarna på grund av sjukdom. Oscar var först med att lämna, vilket Musikhjälpens projektledare Simon Rosenqvist då förklarade i en sändning.

– Vi följer de rekommendationer som finns. Är man förkyld ska man via sjukvården testa sig för corona. Oscar kommer att få ta ett coronatest och sen tyvärr betyder det också att Oscar kommer få åka hem. För är man sjuk ska man vara hemma och krya på sig och bli bättre.

Anis Don Demina var väldigt ledsen över att inte kunna fullfölja uppdraget.

– Jag känner mig inte så sjuk förutom att jag är snuvig, men det finns regler för sådant här. Tyvärr kommer jag behöva avrunda och åka hem, jag måste testas för covid, jag försökte övertyga produktionen, säger han.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Kritik mot Musikhjälpen – håller inte tillräckligt med avstånd

Musikhjälpen har i år publik på plats och med tanke på alla framgångsrika artister som uppträder lockar det till sig en hel del folk.

Flest folk har det samlats längst fram vid buren, och detta har flera reagerat på i Musikhjälpens sociala medier – att det inte hålls avstånd.

Britt Åkerlind, smittskyddsläkare i Region Östergötland, är kritisk den stora folksamlingen runt buren. Till Kulturnytt säger hon att det inte är smittsäkert.

– Det blir för trångt för att det ska vara helt smittsäkert. Under det här eventet kan det absolut bli flera som blir sjuka.

Karl Johan Paulsson, projektledare på SVT meddelar till Sveriges Radio att de jobbar med detta.

– Av naturliga skäl, allra längst fram, har det visat sig kunna samlas extra mycket folk. Vissa väljer att inte vara så noga och då får man hantera dem och jobba med det, säger Karl Johan Paulsson.

LÄS OCKSÅ: Därför är Musikhjälpen 2021 i Norrköping – sanningen bakom SVT:s beslut

LÄS OCKSÅ: Tittarnas kritik efter Martin Järborg och Maria Forsbloms ord i Nyhetsmorgon

FOTO: Shutterstock

SENASTE NYTT!