LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Attacken mot Leif GW Persson – kritiserar miljonerna till barnbarnen

17 jan, 2024 
Leif GW och barnbarnet Malakai
Leif GW Persson delar gärna med sig av sin förmögenhet till sin familj och häromåret fick hans barnbarn Malakai en present på hela 25 miljoner kronor.
Nu hävdar Jan Guillou att hans före detta vän kommer med sådana uttalanden för att verka mer rik än han egentligen är.
– Han inser ju att döden närmar sig, säger Jan till Aftonbladet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så fick Andreas Wilson rollen som Erik Ponti i filmen OndskanBrand logo
Så fick Andreas Wilson rollen som Erik Ponti i filmen Ondskan

2023 fick vi se en hel del av Jan Guillou, 80, i både intervjuer och tv-rutan. Anledningen till detta är att TV4 valde att göra en ny Ondskan-serie, som kom att göra succé hemma i tv-sofforna. Serien släpptes 20 år efter den första filmatiseringen av Jans delvis självbiografiska bok om uppväxten och hans tid på internatskola.

Jan Guillou är inte bara duktig på att skriva böcker, han är också en riktig hejare på att komma med starka uttalanden om andra kändisar och skapa offentliga konflikter. En av de mest uppmärksammade är den med kriminologen Leif GW Persson, 78, som har pågått i många år.

Konflikten mellan Leif GW och Jan Guillou – då blev kollegorna ovänner

Vi tar det från början. Jan och Leif jobbade ihop på 90-talet och var då både vänner och kollegor. Men sedan hände någonting, som varken Leif eller Jan vill uttala sig om offentligt. När Jan Guillou gästade Malou möter i november fick han återigen en fråga om detta, men valde även då att ducka.

Annons

– Det finns vissa saker som man helt enkelt inte berättar i tv. Det måste till och med du inse att så kan det faktiskt förhålla sig, sa Jan då.

I SVT-serien Den överlägsne journalisten, som handlar om just Jan, uttalar sig Leif GW om relationen till sin före detta vän. Han avslöjar då att deras vänskap avslutades i början på 00-talet.

– Nej, jag är inte ovän med honom. Vi ses inte, det är något annat, säger han i dokumentären.

Jan Guillou om Leif GW:s miljoner till barnbarnen: ”Börjat gardera sig”

Nu går Jan Guillou ut och svingar igen. Den här gången är det både Leif GW och Camilla Läckberg, 49, som hamnar i skottgluggen. I en ny intervju med Aftonbladet hävdar Jan att Camilla ljuger om hur sina internationella försäljningssiffror.

Annons

– Det finns bara en storsäljande författare som håller sig till de svenska siffrorna, och det är jag, säger han till tidningen.

Därefter är det Leif GW:s tur att få ett smaka på Ondskan-författarens medicin. Leif har i intervjuer avslöjat att han har gett bort många av sina miljoner till barnbarnen, vilket Jan tror är en lögn.

– Han inser ju att döden närmar sig och har därför börjat gardera sig. Då kommer ju alla publicera dödsbon och sådant. Därför säger han nu att han har gett bort så mycket pengar, säger Jan Guillou, som sedan börjar imitera Leif GW Persson:

– ”Jag gav några barnbarn ett par millar och hustrun är familjens rikaste person just nu. Jag har nästan ingenting kvar, men jag behöver inte så mycket”.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Olle Sporrong/Expressen/TT

Annons