Tittarnas kritik mot Eric Saade i Let's dance 2022 – stor ilskan

ERIC SAADE

Eric Saade var den tredje deltagaren som presenterades vara klar för Let's dance 2022. Trots att många blev glada över beskedet så är tittarna nu skeptiska till den detaljen att det är just Eric Saade som ska tävla i Let's dance.
0:46

Efter reklamen: Därför hoppade Calle Sterner av Let’s dance – nu bryter han tystnaden

(0:46)

Nu börjar det äntligen dra ihop sig inför årets säsong av den populära danstävlingen Let's dance på TV4.

Precis som förra året så är det med spänning som deltagarna ska avslöjas och det är i TV4:s Nyhetsmorgon, Malou efter tio och i Efter fem som man ska hålla utkik.

Hittills står det klart att Marie Mandemann, 57, ställer upp och dansar med Jonathan Näslund, 35. Aron Anderson, 34, dansar med Jasmine Takács, 34, Eric Saade, 31, dansar med Katja Lujan Engelholm, 30, och Mouna ”Doktor Mouna” Esmaeilzadeh, 41, dansar med Tobias Wallin, 43.

Med andra ord är det en salig blandning av kändisar även detta år och det verkar minst sagt som att de är taggade på att få lära sig dansa. Men nu har tittarna ett och annat att säga om deltagarnas olika förutsättningar i tävlingen...

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför tackade Eric Saade ja till Let's dance – fått frågan i 11 år

Eric Saade presenterades i TV4:s eftermiddagsprogram Efter fem och ledtrådarna var den estländska flaggan, den israeliska flaggan och en bild på en ordbok. Det visade sig att flaggorna representerade de länder som gett Eric sina 12:or i Eurovision song contest. Bilden på en ordbok hade att göra med att Eric började sjunga på svenska efter sin medverkan i Så mycket bättre.

I programmet berättade Eric att han har fått frågan om att vara med i Let's dance hela 11 gånger tidigare, men att det var först nu som han faktiskt känner sig bekväm med det.

– Det var lite övertalning, men det var ändå såhär att jag kan tänka mig att göra det. För i ett sådant här program får man ju lära känna mig på ett sätt som inte är kopplat till musik. Det är det som kanske är min stolthet och jag får gå utanför min ”comfort-zone”, sa Eric i Efter fem.

På TV4:s sociala medier är tittarna väldigt engagerade och ger sig gärna in i gissningslekarna om vilka som ska avslöjas härnäst. Men efter att Eric Saade hade avslöjats är det ett visst ämne som återkommer bland kommentarerna.

Avslöjar
Hon pekas ut som Benjamins nya dejt – bilderna visar

Tittarnas kritik mot Eric Saade i Let's dance: ”Fusk”

Eric har ju en lång karriär bakom sig inom artisteri och han är väl känd för sina härliga dance-moves. Det här är något som tittarna vet om och nu är de helt klart skeptiska till hur rättvist detta egentligen är.

”Kommer säkert gå långt, han är duktig. Men lite fusk när de redan ”kan” dansa och är vana från scen”, skriver en person på TV4:s Instagram.

”Tröttsamt att man tar in personer som REDAN KAN DANSA ”, skriver en person på TV4:s Facebook.

”Han är duktig, men han får ju lite försprång. Det är roligare om de aldrig eller nästan aldrig har dansat.”, skriver en annan.

”Han är ju dansare i grunden. Så tråkigt”, hälsar en tredje.

Många tippar med andra ord Eric Saade som en storfavorit redan nu. Men vad vi vi bör ha i åtanke är att det faktiskt är många fler deltagare som ska presenteras!

ERIC SAADE

Eric Saade uppträdde med låten Every minute i Melodifestivalen 2021 och uppträdande blev otroligt uppskattat.

LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet

LÄS OCKSÅ: Vilka är alla deltagare i Let's dance 2022? Här är årets alla kändisar

LÄS OCKSÅ: Hur långa är alla deltagare, dansare och jurymedlemmar i Let's dance 2022? Här är hela listan

FOTO: LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet, INSTAGRAM

SENASTE NYTT!