Tittarnas kritik efter SVT:s tidsändring av Kalle Anka på julafton

Tareq Taylor

Ingen har nog missat att SVT har valt att flytta Kalle Ankas sändningstid med fem minuter på julafton.
Många har nämligen blivit upprörda av beskedet och uttrycker nu sin stora besvikelse.
”Löjligt”, skriver en tittare.

Sedan över 60 år tillbaka har Kalle Ankas jul visats för svenska folket prick 15:00 på SVT. Men under gårdagen nåddes vi av den historiska nyheten att sändningstiden flyttas med fem minuter.

Kalle Anka flyttas alltså till klockan 15:05 istället för 15:00 som det vanligtvis brukar visas. Förändringen har mötts av både ris och ros. e del bryr sig inte medan andra tycker det är löjligt. Läs varför här.

Därför ändrar SVT sändningstid: ”Missar ljuständningen”

Varför ändrar man en sändningstid som funnits i över 60 år med fem minuter?Anledningen är just SVT:s julvärd, som i år är Tareq Taylor. Kanalen menar nämligen att många missar den hederliga ljuständningen och slår på tv:n direkt till Kalle Anka istället, något Aftonbladet var först med att rapportera om.

– Vi startar med julvärden klockan 15 i stället, eftersom många slår på tv:n klockan 15 och då missar ljuständningen, säger Eva Larsson, projektledare för sändningen.

Eva Larsson konstaterar att julvärden har blivit lika uppskattad som Kalle Anka.

– Julvärden har blivit lika uppskattad som Kalle Anka, det har blivit lika viktigt för många tittare, så vi vill ge så många som möjligt möjligheten att se ljuständningen, säger Eva Larsson.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Kalle Anka

Kalle Anka visas på SVT.

FOTO: Sven-Olof Ahlgren/TT

Tittarnas ilska mot ändringen av Kalle Anka: ”Löjligt”

Detta ämne tog TV4:s Efter fem upp i sin nyhetssändning, något som väckte starka reaktioner hos flera utav tittarna. I Efter fems kommentarsfält är det nämligen många som uttrycker sitt missnöje.

”Men herregud, vilken katastrof Hur ska detta fungera?”, skriver en tittare i en kommentar.

”Löjligt”, hälsar en annan.

Hänts Facebook-sida har också flertalet personer kommenterat det nya upplägget.

Fast hur många barn sitter bänkade vid teven då? Mina senaste fyra barn har inte varit ett dugg intresserade av det där...”, skriver en läsare.

Har man inte lärt sig starta tv:n 5min tidigare på 61 år får man skylla sig själv och hoppas de fortsätter använda kardborreskor. Om de nu velat se ljuständningen vill säga, eller att de startar tv:n kl15 för att det är Kalle de velat se och inte någon som tänder ett ljus 5 min tidigare”, hälsar en annan.

Jag tycker att det är en korkad idé. Det SKA vara klockan 15.00 och ingenting annat. Jag hoppas att de inte gör såhär under resten av 2020-talet. Nästa år SKA det vara klockan 15.00”, skriver en tredje.

LÄS OCKSÅ: Nour el Refais oväntade ord om Tareq Taylors skilsmässa från Kristina

LÄS OCKSÅ: Kritik mot SVT efter upptäckten i bilden på årets julvärd Tareq Taylor

FOTO: Christine Olsson/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN