LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Kristina och David Lindgren om att spela i Saturday night fever

20 maj, 2021 
AvLovisa Ström
David & Kristina Lindgren
David och Kristina Lindgren har varit gifta i 14 år och har gått igenom både med- och motgångar tillsammans.
Nu berättar de om glädjebeskedet som fick dem att brista ut i gråt.
– Kände att det var kört, säger Kristina.
Annons
David Lindgrens framtidsbesked i Melodifestivalen – berättar om stora drömmarnaBrand logo
David Lindgrens framtidsbesked i Melodifestivalen – berättar om stora drömmarna

David Lindgren och Kristina Lindgren träffades när de började i samma klass för många år sedan. Trots att de inte blev ett par direkt fick de upp ögonen för varandra väldigt tidigt, och med tiden insåg de att de faktiskt var kära i varandra. Sedan dess har de hållit ihop. I en intervju med Hemmets Journal berättar de om hur de njuter av att dela livet med varandra.

– Efter att under många år ha haft ett distansförhållande har vi kommit fram till att vi mår bäst när vi är tillsammans. Vi är ett välfungerande team som kommunicerar bra. Dessutom har vi väldigt kul ihop, säger de.

Och att de dessutom samarbetar bra i både med- och motgångar är något de har fått bevisat för sig flera gånger. Nu berättar de om det stora glädjebeskedet efter en tid av oro.

Berättar om den tuffa tiden

När Kristina fick höra att musikalen Saturday night fever skulle sättas upp på Chinateatern i Stockholm hörde hon av sig till teamet bakom uppsättningen på en gång. Hon ville så gärna få göra den kvinnliga huvudrollen. Men månaderna gick utan att Kristina hörde något från producenterna, och istället blev David erbjuden den manliga huvudrollen. För tidningen berättar hon om den stora besvikelsen:

Annons

– När David fick jobbet kände jag att det nog var kört för min del. Nu kommer jag aldrig att få rollen, tänkte jag. Vi visste inte hur producenterna skulle ställa sig till att ha ett gift par i huvudrollerna. Jag tror att de var rädda för att det kan bli rörigt för publiken. Plus att det kan uppstå praktiska problem ifall barnen blir sjuka om man tillhör samma familj. Först var produktionsteamet inte säkra på om de ville kalla mig till audition. Jag bad dem att åtminstone ge mig en chans att visa vad jag kunde, säger Kristina Lindgren.

Och situationen blev inte heller helt enkel för David.

– När jag fick klart för mig att producenterna inte ville ha med oss båda två erbjöd jag mig att kliva åt sidan för att inte förstöra för Kristina. Däremot sa jag aldrig att jag bara kunde tänka mig att göra rollen under förutsättning att jag fick spela mot min fru. Jag visste att Kristina aldrig skulle vilja att jag ställde ett sådant villkor, berättar han.

Annons

David och Kristina i tårar efter glädjebeskedet

Men efter en hel del samtal fram och tillbaka bestämde sig juryn till slut för att bortse från att Kristina och David är ett par och gav henne därmed rollen.

– När Kristina fick rollen började vi gråta båda två. Hon har jobbat väldigt hårt för att komma till den här punkten. Tidigare har hon alltid fått göra mindre roller eller hoppat in som ersättare till huvudrollsinnehavare men aldrig varit förstahandsvalet för huvudrollerna. Därför kändes det så bra att hon markerade att hon ville ha den här rollen och också i slutändan fick den, säger David Lindgren.

Föreställningens premiär var till en början planerad till september 2020, men på grund av corona har den skjutits fram ett år.

Annons