LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Kristin Kaspersens svåra tid – helt knäckt efter utmattningen

13 dec, 2023 
KRISTIN KASPERSEN
Kristin Kaspersen har historik av utmattning.
Nu berättar hon hur hon gör för att inte råka trilla dit igen.
”Kan hända att jag inte kommit tillbaka helt innan jag gått tillbaka till jobbet”, skriver hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kristin Kaspersen om Petra Medes hälsa – framtiden i Let's danceBrand logo
Kristin Kaspersen om Petra Medes hälsa – framtiden i Let's dance

Kristin Kaspersen, 53, är en av Sveriges främsta programledare och under årens lopp har saker stundtals gått i ett rasande tempo.

Som i år till exempel. I våras fick hon, med kort varsel, hoppa in som programledare för Let's dance eftersom Petra Mede, 53, var sjukskriven. Kristin skötte uppdraget med bravur men efter det behövde hon verkligen återhämtning.

"Under våren blev det mer jobb än jag tänkt och kanske mer än vad som är sunt. Bara roliga jobb. Men jag vet att jag bör vara försiktig med historiken av utmattning. Men jag gjorde ett aktivt val i tider som är tuffa och jag är frilansare så jag var och är innerligt tacksam för alla jobb som kom in” skrev Kristin då på Instagram.

Kristin Kaspersen om svåra tiden

Faktum är att Kristin varit utmattad flera gånger tidigare. Sedan 2009 har hon varit sjukskriven tre gånger på grund av utmattningssyndrom.

Annons

Kristin delar med sig av ett inlägg på Instagram där hon berättar hur hon gör för att inte råka hamna där igen.

”Tankar kring hur jag idag aktivt jobbar med att få tillbaka energin inombords då sviterna från tidigare utmattning är kvar. Jag har vid 3 tillfällen sedan 2009 varit sjukskriven för utmattningssyndrom. Kan hända att jag inte kommit tillbaka helt innan jag gått tillbaka till jobbet eller så är det så att jag har lätt för att bränna den energi jag har, vanligt för oss med hyperaktivitet/adhd har jag fått höra.”, skriver hon.

Så måste Kristin förändra sitt liv

Kristin har länge varit öppen med att hon har ADHD, en diagnos som hon blev glad över att få eftersom det gav henne förståelse om varför hon är som hon är.

Annons

”Att äta bra, träna, sova ordentligt och även jobbat mentalt, ja det har jag gjort och fortsätter med. Annars hade jag inte mått så bra som jag gör. Men det är energin inom mig som så ofta försvinner. Perioder tappar jag orken.”, fortsätter Kristin och tillägger:

”Eftersom det här har pågått under flera år så inser jag att två veckors vila gör inte att energin hinner byggas upp. Så min plan är nu att kombinera jobb med mer vila och lugn. En jätteutmaning då jag har svårt att bara vara stilla, ligger inte i min natur. Att åka ut till skärgården, inte jobba så mycket kvällar utan hitta normala arbetstider och gå keramikkurs är ett led i detta för att hitta en bra balans mellan jobb och inte vila.”

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons