LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Kristin Kaspersen tar ett steg tillbaka efter hektiska våren

23 aug, 2023 
Johanna Talamo
Kristin Kaspersen
Kristin Kaspersen tog över rollen som programledare för Let's Dance i våras och talade därefter ut om hennes utmattning.
Nu berättar hon att hon tar ett steg tillbaka:
”Jag trodde det skulle vara lätt”, skriver hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kristin Kaspersens privata samtal med Petra Mede innan hon tackade ja till Let's DanceBrand logo
Kristin Kaspersens privata samtal med Petra Mede innan hon tackade ja till Let's Dance

I våras kom beskedet om att Kristin Kaspersen, 53 tagit över rollen som programledare för Let's Dance efter att kollegan Petra Mede skadat sig.

”Jag älskar Let’s Dance! I den här situationen är det viktigaste att Petra tar hand om sig. Det finns bara en Petra Mede men jag är otroligt stolt över att få frågan om att ersätta henne...”, skrev Kristin då på sin Instagram.

Kristin Kaspersen om hälsan efter den hektiska våren

Kristin Kaspersen hade en minst sagt hektisk vår med många jobbrelaterade åtaganden. Utöver det plötsliga inhoppet som programledare i Let´s dance har hon bland annat intervjuat och gett ut nya avsnitt av sin podd Kristin Kaspersen – Nyfiken på.

Inför sommaren delade hon på Instagram med sig av sina tankar kring all tid hon lagt på arbete. Hon menar att det varit kul men att hon samtidigt måste vara varsam med hälsan – speciellt med tanke på sin utmattningshistorik.

"Under våren blev det mer jobb än jag tänkt och kanske mer än vad som är sunt. Bara roliga jobb. Men jag vet att jag bör vara försiktig med historiken av utmattning. Men jag gjorde ett aktivt val i tider som är tuffa och jag är frilansare så jag var och är innerligt tacksam för alla jobb som kom in” skrev Kristin då.

Annons

Hon fortsätter med att förklara att med tanke på allt jobb som hon ägnat tid åt så har den egna hälsan drabbats.

Men träning och min egen hälsa ligger därav back. Dessutom har jag haft hantverkare (fantastiska är de) som renoverat lägenheten då den hade massa dolda fel och det var inte riktigt planerat.", skrev Kristin och fortsatte:

"Av 5 veckor semester är bara två planerade. Jag vet inte vilka behov jag har och vill därför inte planera in mer utan ta det utefter vad jag känner jag behöver."

Vidare förklarade Kristin Kaspersen att hon till hösten givit sig själv löftet om att ta det lugnare och prioritera det egna välmåendet.

"Till hösten så har jag lovat mig själv att rutin kring träning är prio och sömn. Roliga jobb absolut men inte som under våren. Dessutom påminna mig själv om att det ibland dyker upp saker som tar energi som du inte kan påverka och då behöver tid och kraft finnas även för det."

Kristin Kaspersen tar ett steg tillbaka

Nu delar hon ytterligare tankar kring arbete kontra hälsan, även denna gång på Instagram. Kristin verkar trivas med många bollar i luften men menar därför att hon nu måste vara försiktig för att inte dras med i stressen och lära sig att trivas i lugnet.

Annons

”Jag vill älska lugnare tempo, jag kommer att göra det… men det är en utmaning för mig! Jag bestämde redan i våras att jobba i ett lugnare tempo efter semestern, eller rättare sagt vanliga arbetstider och inte både dag, kväll och ibland helger. I en frilansvärld känner jag sån tacksamhet att ha mycket jobb”, skriver Kristin på sin Instagram och fortsätter.

”Och Jag älskar att jobba därför säger jag sällan nej utan går igång på roliga jobb. Vad jag glömmer när det snurrar på är att energin även ska räcka till att göra roliga saker på fritiden, som att ha mer tid för familj, vänner och träning efter arbetstid”

Kristin fortsätter med att påpeka att det är svårt för henne att ta ett steg tillbaka men att hon sakta men säkert ändå landar i det.

”Jag trodde det skulle vara lätt och njutbart men märkte snart jag blev rastlös. Det har bara gått två arbetsveckor efter min semester och jag börjar landa i lugnet efter jobbet så sakteliga. Tränar, kollar film och hänger med familj och vänner. Det är ju härligt ju!”

Annons

Hon fortsätter:

”Men jag som har en hyperaktivitet inom mig så blir det tydligt att jag får diskutera med den hyperaktiviteten och låta lugnet vinna. Speciellt när jag är kvar i stan. Nu börjar jag tycka att det är rätt ok, och jag vet jag behöver det, men åååå vad svårt det är!”

Hon avslutar med att dela beskedet att hon kommer hedra löftet hon gav sig själv tidigare i år – ta det lugnare i arbetet och fokusera på hälsan.

”Nu ska jag fortsätta säga nej till att jobba över och säga ja till återhämtning, göra roliga saker med de jag har runt om mig och träningen såklart.”

FOTO: Karin Törnblom/TT/Karina Ljungdahl/TT

Annons