Kristin Kaspersens oro för framtiden efter sonen Filip Lamprechts flytt

Filip Lamprecht, Kristin Kaspersen

Kristin Kaspersen har sönerna Filip Lamprecht och Leon Fahlén.
Sedan Filip flyttade hemifrån har tv-profilen fått en ny roll som mamma till vuxna barn.
Nu berättar hon om saknaden och hur hon känner inför den dag då Leon också flyttar ut.

Kristin Kaspersen, 51, är en av Sveriges mest folkkära tv-profiler och har genom åren blivit känd för sin nyfikenhet och positivitet. I nästan 30 år har hon underhållit svenska folket i diverse olika tv-program, och har vid sidan av det peppat sina följare på sociala medier till ett mer positivt tänkande.

Tack vare coronapandemin har Kristin fått mycket tid över till att satsa på sig själv och jobba med sitt varumärke. Det har lett till att hon bland annat startat podden Kristin Kaspersen – nyfiken på, där hon möter andra människor för att ta del av deras unika livshistorier.

LÄS MER: Jessica Wahlgrens tårar – stora saknaden till barnen

Hon har även skrivit en bok efter att ha tillbringat sommaren på Gotland och därmed kunnat lägga fullt fokus på just skrivandet. Den här sommaren var den första på 23 år som Kristin Kaspersen inte behövde tänka på någon annans behov, utan kunde göra exakt vad hon själv ville.

Kristin Kaspersens kamp med barnen

Tillsammans med Martin Lamprecht och Hans Fahlén har Kristin sönerna Filip Lamprecht, 23, och Leon Fahlén, 16.

Precis som hon själv så har båda hennes söner add och adhd. Hon har tidigare berättat om hur deras diagnoser påverkat henne som mamma och att skolgången har varit den största utmaningen.

– Hela skolbiten har varit tuff. Skolsystemet handlar om att gå på prov och läxförhör och genom läxförhör visa vad man kan. Viktigast är att du kan bevisa kunskap på skolans premisser. Det gör ont i mig, som mamma, att se på när ens barn inte respekteras för sina styrkor. Detta har varit den absolut största kampen, sa Kristin Kaspersen då.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Men nu när barnen blivit större kommer andra utmaningar. Sedan Filip flyttade hemifrån har Kristin blivit delvis förberedd på vad som komma skall – när det så småningom är dags för Leon att också flytta ut.

Leon Fahlén, Kristin Kaspersen

Leon var på plats i Let's dance-studion när hans mamma kammade hem vinsten.

Foto: TT

Saknaden efter sonen Filip

I en intervju med Måbra berättar hon nu om hur hon känner inför att de båda snart kommer ha flyttat hemifrån.

– När Filip flyttade hemifrån kändes det såklart abrupt, en märklig känsla att inte vara behövd 24-7. Samtidigt hade jag Leon kvar. Svårt att säga hur tomheten, när båda är utflyttade, kommer påverka mig. Samtidigt är ju jag, som är van vid varannan vecka-livet, delvis van. Jag upplever det inte så konstigt att inte ha barnen hos mig hela tiden, säger Kristin till Måbra.

Men samtidigt har Filips flytt fått henne att känna en stor saknad efter honom.

– Jag vill så klart att de ska ge sig ut i världen, men jag saknar att ha Filip hemma ibland och jag kommer sakna Leon den dag han flyttar hemifrån. Men sakna är kärlek och det är inte jobbigt, tillägger hon.

Kristin Kaspersen menar att förutsättningarna för familjen har förändrats sedan sönerna blev äldre.

– Från den dag de är vuxna och vill ta ansvar för allt, har de också 50% ansvar för vår relation. Jag har också sagt att nu är jag vuxen-mamma. Jag är helt ny i den här rollen och gör inte alltid rätt, men jag jobbar på det.

FOTO: Karin Törnblom/TT

LÄS OCKSÅ: Kristin Kaspersen om sin diagnos – så påverkar den henne

LÄS OCKSÅ: 8 svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

Senaste nytt