LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Kristin Kaspersens första ord om Lasse Berghagens hälsotillstånd

09 sep, 2023 
Jonna Lawaetz
Lasse Berghagen ligger sedan en vecka tillbaka nedsövd på Karolinska sjukhuset efter komplikationer som uppstått i samband med en operation.
Nu publicerar Kristin Kaspersen en bild på Lasse där hon skänker sina varmaste tankar.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Känslosamma uppträdandet med Lasse Berghagen – bryter ut i tårarBrand logo
Känslosamma uppträdandet med Lasse Berghagen – bryter ut i tårar

Lasse Berghagen, 78, har under sommaren kämpat med sin hälsa. På fredagskvällen kunde Aftonbladet rapportera om att Lasse genomgått en stor hjärtoperation och legat nedsövd på Karolinska sjukhuset i snart en vecka, på grund av komplikationer som uppstått.

– Det har gjort att hela den här veckan har varit ganska instabil och jobbig för oss alla. På grund av komplikationer har pappa varit nedsövd sedan i lördags för att kroppen och organen måste få vila. Men klaffen är utbytt och han fick även ytterligare en ny klaff. De fick också bort alla bakterier vilket känns jätteskönt, säger Lasses dotter Malin Berghagen till tidningen.

Döttrarnas besked om Lasses hälsa

Döttrarna Malin och Maria Berghagen berättar för tidningen om operationen och att läkarna håller honom nedsövd tillsvidare.

Annons

– Det är stabilt, men kritiskt. Herr Berghagen tickar på åt rätt håll, men vi har ingen aning om hur det går när han väl väcks. När man vaknar blir det återigen en belastning på hjärtat. Vi tar allt dag för dag, minut för minut. Även om det går åt rätt håll är vi fullt medvetna om att det fortfarande är en kritisk situation för pappa. Vad som helst kan hända. Det får inte uppstå komplikationer, det ska istället ticka på som det gör nu.

Lasse Berghagen och Kristin Kaspersens relation

Lasse Berghagen var tidigare gift med Barbro ”Lill-Babs” Svensson och tillsammans fick de dottern Malin. Efter skilsmässan 1968 gifte sig Lasse med Eva Berghagen och de har dottern Maria Berghagen ihop.

Efter att Lill-Babs och Lasse avslutat sin relation fick Lill-Babs dottern Kristin Kaspersen, 53, med en annan man.

Annons

Halvsystrarna Kristin och Malin står varandra mycket nära och de syns ofta umgås. Även Kristin och Lasse har haft en nära relation under livet. I en tidigare intervju med Hänt har Lasse berättat att trots att de inte ses så ofta, så känner han stor kärlek för Kristin.

– Inte mycket men vi har väldigt bra kontakt och väldigt bra relation. Det är väldigt mycket kärlek när vi ses och dumt vore det väl annars faktiskt. De få gångerna vi träffas på ett år är det alltid lika kul, sa han till Hänt då.

Kristin Kaspersens gripande ord om Lasses tillstånd

Malin Berghagen har pratat öppet om Lasses tillstånd och flitigt uppdaterat sina följare om hur det ligger till med pappas hjärta. Hon har fått mycket stöd, inte bara från stora delar av kändis-Sverige men även av sina följare och Lasses trogna fans.

Kristin har däremot varit tyst i det offentliga om artistens hälsa – fram tills nu.

På Instagram lägger programledaren upp en bild på Lasse från hans yngre dagar, där hon skriver:

”Lasse, en kämpe! Nu ser vi till att det är motvind fylld med kärlek och styrka för denna underbara krigare”, följt av ett rött hjärta.

Även Kristins kommentarsfält fylldes snabbt med röda hjärtan och följare som ber för Lasses tillfrisknande.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Henrik Montgomery/TT

Annons