LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kristin Kaspersens hemliga romans avslöjad: ”Visar det inte öppet”

25 dec, 2023 
KRISTIN KASPERSEN
Kristin Kaspersen har varit singel de senaste åren. Men det betyder inte att hon inte dejtat.
Nu berättar hon hur det egentligen ligger till.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kristin Kaspersen om Petra Medes hälsa – framtiden i Let's danceBrand logo
Kristin Kaspersen om Petra Medes hälsa – framtiden i Let's dance

Kristin Kaspersen, 54, växte upp med mamma Barbro "Lill-Babs" Svensson och pappa Kjell Kaspersen, 84, och sina halvsystrar.

Kristin stod och står väldigt nära sina föräldrar. Men ibland kunde hon känna en känsla av ensamhet när hon var liten. Detta berättar hon nu om i sitt vinterprat i P1.

Kristin berättar att hon bar på en rädsla av att inte bli vald. För några år sedan gick hon i terapi och förstod att det fanns mycket som skapat den känslan inom henne under årens lopp. Allt ifrån mobbning i mellanstadiet till att hon alltid ville vara med sin storasyster och äldre kusiner, som kanske inte alltid ville ha med en femårig busig tjej när de skulle leka.

– Jag lägger verkligen ingen skuld på dem över huvud taget, men den lilla tjejen som stod på farstubron i Järvsö och såg dem smita iväg utan mig förstod inte det. I hennes värld stod hon ensam kvar.

Annons

Kristin Kaspersen blev bortvald efter utmattningen

Även i jobbet, på senare år, har känslan kommit tillbaka.

När jag drabbades av utmattning valde de jag jobbade för då att inte ha kvar mig då jag blev sjukskriven en period. Då ville de inte förlänga mitt kontrakt och känslan av inte bli vald eller behövas stärktes ännu mer, säger Kristin i Vinterpratet och fortsätter:

– Många har frågat mig om det inte har med min mamma och pappa att göra. En mamma som varit borta i perioder på turné och en pappa som bodde i Norge. Men den känslan finns absolut inte. Jag har alltid känt att de valt mig så fort de kunde och jag visste att mamma jobbade och pappa bodde i ett annat land.

Till slut förstod hon vad rädslan berodde på och det har verkligen underlättat.

Kristin Kaspersen om dejtandet som singel: ”Visar det inte öppet”

Kristin har varit singel de senaste åren och utåt sett har hon inte haft någon partner. Men nu berättar hon att så inte riktigt är fallet.

Annons

– För det är ju inte så att jag inte har dejtat under alla år jag varit singel. Jag visar det inte öppet bara. För några år sedan dejtade jag en man men det fadeades ut och jag fick höra att han strax efter träffat en annan, berättar Kristin och fortsätter:

– Hade det varit tidigare i mitt liv så hade jag reagerat så mycket starkare än jag gjorde nu. Jag hade säkert ältat tankar som “varför är inte jag tillräcklig? Vad har hon som inte jag hade?”. Jag tyckte ju väldigt mycket om honom så såklart kändes det tråkigt, men jag var ändå tacksam att han valde det han kände.

Nu för tiden har Kristin inte det där tankesättet där hon känner sig bortvald. Hon avslutar:

– Att komma nära mig själv och förstå mina känslor vet jag kommer leda mig fram till den jag vill dela mitt liv med. Han som väljer sig själv och vill leva nära mig. Det är inte bara en dröm, det är något som en dag kommer bli verklighet.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons