LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kristin Kaspersen om uppbrotten från Martin Lamprecht och Hans Fahlén

10 jan, 2021 
AvLovisa Ström
Kristin Kaspersen & Hans Fahlén
Kristin Kaspersen har genomgått två stora separationer i sitt liv.
I Nyhetsmorgon berättar hon nu om vad hon har lärt sig efter båda hennes uppbrott.
– Bättre med kortvarig smärta, säger hon.
Annons
Fem saker du inte visste om Kristin KaspersenBrand logo
Fem saker du inte visste om Kristin Kaspersen

Kristin Kaspersen har många bollar i luften. Den 18:e januari leder hon Idrottsgalan för tionde gången, och utöver det driver hon även podcasten Kristin Kaspersen nyfiken på där hon varje söndag samtalar med både kända och okända personer som bär på en intressant historia.

Men vid sidan av allt detta har hon nu också skrivit en bok. Idag är Kristin nämligen aktuell med boken Vägen till att leda mig själv. En bok där hon ger tips på hur man kan få balans i livet - och själv leda sig bort från saker som hindrar en från att uppnå detta. Allt bygger på hennes personliga erfarenheter av problem med sådant som exempelvis stress, avsaknad av självkänsla och rädslor. I Nyhetsmorgon berättar hon om boken.

– Jag vet inte vem som läser så jag vill inte säga "gör såhär", för vi alla är olika och befinner oss i olika situationer. Men jag har flera saker som jag påminner mig om när jag hamnar i stressen igen, vilket jag absolut gör, och det skriver jag i slutet av varje kapitel, berättar hon.

Annons

Kristin Kaspersens tidigare relationer

Kristin har genomgått två stora separationer i livet, från de som också är pappor till hennes barn Filip Lamprecht och Leon Fahlén. Men trots att relationen med varken Martin Lamprecht eller Hans Fahlén slutade som hon kanske hade hoppats på väljer hon att inte se något utav det som ett misslyckande. I en intervju med Amelia har hon tidigare berättat om sin syn på uppbrotten:

– Jag har ju separerat två gånger, men jag ser inte det som motgångar eller kriser. Jag ser det som att vi hittade en bra lösning på ett problem. Jag tyckte faktiskt det var bra och positivt, för vi hade inte en fungerande relation.

– Därför har jag svårt att se det som motgångar, utan tvärtom ser jag det som någonting bra, sa hon då.

"Bättre med kortvarig smärta"

I nya boken skriver Kristin mycket om personliga erfarenheter och tar bland annat upp hennes tidigare separationer. Där skriver hon om hur det är bättre med kortsiktig smärta än långsiktig värk. I Nyhetsmorgon förklarar hon vidare vad det är hon menar.

Annons

– Vafan, det gör ju ont båda och. Om du går och lever i en relation som du inte mår bra av och det är jobbigt så blir det ju en långsiktig värk. Och den stressen som det ger i längden, jag vet inte om det är värt det. Ta hellre den kortsiktiga smärtan för att ha chansen sen för att komma över den och sen kunna gå vidare, säger hon innan hon fortsätter:

– Förändring är ju vägen till något som blir bättre, men förändring kan vara rörigt och stökigt. Men ta det. För det kan vara vägen till något bättre.

Annons