TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Kristian Luuks nya ödesbesked – efter 12 år i På spåret

18 dec, 2020 
AvLovisa Ström
Tillsammans med Fredrik Lindström har Kristian Luuk lett det populära tävlingsprogrammet På spåret i tolv år.
Nu berättar han hur länge han tänker vara kvar i programmet innan han går vidare.
– Dags att lämna över stafettpinnen, säger han.
Annons
Allt om Carina Berg och Kristian LuukBrand logo
Allt om Carina Berg och Kristian Luuk

Kristian Luuk är den folkkära programledaren som har en lång karriär inom tv bakom sig. I hela 27 år har han underhållit svenska folket i program som Sen kväll med Luuk, Godnatt, Sverige och Videokväll hos Luuk, och år 2007 och 2008 var han även programledare för Melodifestivalen. Men nu har han lagt de tidigare programmen åt sidan och är istället aktuell med det populära tävlingsprogrammet På spåret som han gör tillsammans med Fredrik Lindström.

De här är med i höstens säsong av På spåret

Det var år 1987 som frågesportprogrammet hade premiär för första gången och sedan dess har det förgyllt många svenskars fredagskvällar runt om i landet. Idag är det ett av Sveriges mest populära tv-program som nu dessutom är inne på sin 31:a säsong.

Precis som tidigare säsonger är det tre par som möter varandra i tre olika grupper, och det är både nya som gamla deltagare som tar plats i studion. Bland de nya deltagarna hittar vi bland annat journalisten Sanna Lundell, sångaren Plura Jonsson, radioprofilen Dilan Apak, komikern Moa Lundqvist och nyhetsprofilen Claes Elfsberg. Även artister som Zara Larsson, Carola och Joakim Thåström kommer att dyka upp under programmets gång. I en intervju med Expressen berättar Kristian hur nöjd han är med årets säsong med tanke på mixen av deltagare och artister.

Annons

– Det känns som en ovanligt bra säsong. Särskilt vad gäller musiken och alla artister. Att ha med både Thåström och Zara Larsson i samma säsong är ju inte direkt tråkigt, säger han innan han fortsätter:

– Och deltagarna är det också bra bredd på – från Sanna Lundell och Plura till Magdalena Forsberg och Claes Elfsberg.

Men Kristian kommer inte att vara en del av programmet för alltid. Nu berättar han hur länge till han tror att han kommer vilja leda programmet.

Kristian Luuks ödesbesked efter elva år i tävlingsprogrammet

Kristian har varit en del av På spåret i tolv år och verkar inte känna sig klar ännu. I en intervju med Expressen berättar han nu om hur han tycker det är, och hur han tänker framöver.

– Oldsberg körde i 21 år och jag och Fredrik är inne på vårt 12:e år. Så ett par år till tänker jag, innan det är dags att lämna över stafettpinnen. Men än så länge är det fortfarande sjukt roligt, säger han.

Annons