kristian luuk

Kristian Luuks dystra besked för På Spåret – försvinner: ”Viktigt”

KRISTIAN LUUK, PÅ SPÅRET FÖRSVINNER PÅ GRUND AV FOTBOLLS-VM I QATAR

En ny säsong av På Spåret är i full gång, men nu försvinner det plötsligt – mitt i allt när spänningen är total.
Nu bryter Kristian Luuk tystnaden.
Kristian Luuk om framtiden för På spåret
0:27

Efter reklamen: Kristian Luuk om framtiden för På spåret

(0:27)

Slå på ljud

Kristian Luuk, 56, och Fredrik Lindström, 59, har sedan hösten 2009 varit frontfigurerna för SVT:s långkörare På spåret.

Kristian Luuk tog över rollen som programledare efter legenden Ingvar Oldsberg, som ledde programmet i 21 år. Idén föddes år 1986 när frilansjournalisten Lennart Andersson såg ett 1 minuts långt klipp som visade en tågresa mellan London och Brighton. Idén utvecklades och sagt och gjort hade man ett helt nytt tv-program.

Än idag är På spåret ett av svenska folkets absoluta favoriter när det kommer till helg-underhållning. På flera platser runtom i landet anordnas även "På spåret-kvällar" och i Lund sitter exempelvis studenter och förfestar till programmet.

På Spåret plockas bort efter premiären

Kristian Luuk är nu inne på sitt 14:e år i På spåret och totalt sett är programmet nu uppe i 33 säsonger. Några som tävlar i år är Marie Agerhäll och Fritte Fritzson som redan visat framfötterna och gjort väldigt bra ifrån sig.

Men den här säsongen har hittills kantats av motgångar. Redan efter första avsnittet plockades det nämligen bort från tablån. Detta på grund av sändningarna från fotbolls-VM.

”I slutet av sändningen av avsnitt 1 berättade Kristian Luuk just att nästa avsnitt av På spåret sänds i SVT1 kl 20.00 på lördag, 26/11. På spåret byter sändningsdag denna vecka och sänds alltså på lördag.”, skrev SVT då i ett meddelande till Hänt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför försvinner På Spåret igen – dystra beskedet

Med andra ord flyttades programmet till lördagen istället, och nu är det återigen fotbolls-VM i Qatar som ställer till det. Denna gång försvinner det dock helt och hållet på hela helgen och tittarna får helt enkelt vänta en vecka till för att få se sitt favoritprogram igen.

Det här är något som Kristian Luuk nu går ut med på sina personliga sociala medier.

”Viktigt meddelande:
Veckans avsnitt av På Spåret är inställt pga fotbolls-VM.
Men från och med nästa vecka kör vi varje fredag, resten av säsongen. Precis som vanligt.”,
skriver han.

KRISTIAN LUUK

Kristian Luuk meddelar beskedet om På spåret.

FOTO: INSTAGRAM

FOTO: Karin Törnblom/TT, SVTPlay

FRÅN FÖRSTASIDAN