LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Krister Henriksson om otroheten mot Bibi Andersson – nu berättar han

13 dec, 2021 
Krister Henriksson
Skådespelaren Krister Henriksson och Bibi Andersson var ett par under 80-talet.
I SVT:s program Min sanning avslöjar skådisen nu att han var otrogen mot Bibi – som idag inte finns vid livet.
– Jag ville straffa henne, säger Krister Henriksson.
Annons
4 av Sveriges mest framgångsrika filmstjärnorBrand logo
4 av Sveriges mest framgångsrika filmstjärnor

Skådespelaren Krister Henriksson, 75, är känd för många saker. Inte minst sin roll som Kurt Wallander i tv-serien Wallander. Innan dess hade han en roll i Rederiet och fick därefter sitt stora genombrott 1993 i och med huvudrollen i SVT-serien Den gråtande ministern.

Nu gästar han Anna Hedenmos, 60, Min sanning för att berätta om sitt liv, och det är där han avslöjar att han var otrogen mot Bibi Andersson, som han var tillsammans med i fem år under 80-talet.

Krister Henriksson om otroheten mot Bibi: ”Ville straffa henne”

I SVT-programmet Min sanning får Krister Henriksson frågan om otrohet och ifall det är något som har skapat oreda i hans liv.

– Det här är saker som jag inte har pratat om så mycket men den första som jag då kan ta upp i det här fallet som jag nu väl kan prata om var Bibi Andersson och jag när vi skulle göra Linje Lusta, säger han i programmet.

Krister berättar då om sin relation till Bibi Andersson. De var tillsammans under fem år på 80-talet. Han föll direkt för hennes charm.

Annons

– Jag blev otroligt kär i Bibi. Men Bibi var liksom... hon var ju Hollywoodstjärna och jag var en tölp från Grisslehamn. Bibi hade Lidingövilla, jag bodde i andra hand i Zinkensdamm. Jag hade inte ett öre. Bibi hade miljoner. Jättegenerös, jättevacker. Det var fantastiskt. Och jag kunde inte ta emot allt det där. Så jag blev inte snäll mot henne. Jag ville straffa henne för att hon hade så mycket som inte jag hade. Ren avundsjuka.

Linje Lusta
Här syns skådespelarna Bibi Andersson som Blanche och Krister Henriksson, som Stanley Kowalski i Linje Lusta.

Krister Henriksson: ”Lust att springa till hennes grav”

Krister Henriksson förklarar vidare hur han resonerade vid tillfället.

– Att jag var otrogen mot henne. För att inte hon skulle få för sig att hon var så jävla snygg, säger Henriksson och fortsätter:

– Jag var ung... nu är det för sent att be om ursäkt men ofta har jag nästan lust att springa till hennes grav och berätta allt det där som jag tyvärr inte gjorde för henne.

Bibi Andersson var en svensk skådespelare som gick bort år 2019. Hon är bland annat känd för sitt samarbete med Ingmar Bergman i filmer som Smultronstället, Det sjunde inseglet och Persona.

Krister Henriksson är tillsammans med Cecilia Nilsson sedan över 30 år tillbaka.

FOTO: Carl-Magnus Lindström/SVT / SVT

Annons