TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Kjell Bergqvist om otroheten: "Jag bad henne dra åt helvete"

04 maj, 2015 
AvLisa Nylén
Kjell Bergqvist kom på sin mamma med en annan man. "Jag bad henne dra åt helvete."
Annons

Kjell Bergqvist, 62, har berättat fantastiska historier genom sina rolltolkningar. Men det mest fascinerande dramat har utspelats i hans eget liv. I självbiografin “Kjelle Berka från Högdalen” berättar han bland annat om sin mors kärleksliv.

– En kväll kom farsan på morsan när hon satt i en bil och hånglade med en överläkare. Det visade sig att läkaren var farsa till min lillebrorsa Curre som då var sju år, berättar skådespelaren för Tara.

Trots sveket valde fadern att stanna hos familjen och fortsätta behandla yngste sonen som sin egen.

– Att morsan gått och mörkat i sju år och fortsatt vara ihop med den där läkaren. Det är helt, fullständigt obegripligt. Hur i helvete kan man göra så? Jag var så jävla besviken på henne och bad henne till och med dra åt helvete en gång.

"Jag tyckte länge att farsan var en jävla toffel", säger Kjell Bergqvist. Foto: IBL
“Jag tyckte länge att farsan var en jävla toffel”, säger Kjell Bergqvist. Foto: IBL

Överraskningarna för Kjell Bergqvist och hans bröder var inte slut där.

– Morsan hade tydligen fått tre barn innan hon gifte sig. Hon hade lite kontakt med de ungarna och farsan visste att de fanns.

Annons

Mamma Märta hade flyttat från Skellefteå till Stockholm under kriget för att ta jobb som hembiträde, och Märta hade lyckats charma flera av sina arbetsgivare. Tre av dem blev pappor till hennes utomäktenskapliga barn.

– En slant i ett kuvert och tack för knullet och sedan var det bara att söka sig ett nytt jobb, skriver Kjell i boken.

Yngsta broderns pappa hade hon däremot en lång relation med, men trots sveket fortsatte föräldrarna vara ett par till faderns död.

– En lång period tyckte jag att farsan var en jävla toffel. Men han ville ju hålla ihop det för vår skull, säger Kjell Bergqvist till Icakuriren.

Andra läser också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons