Läkarna missade Kishtis svåra sjukdom – mitt under Idol-säsongen

Kishti Tomita har gjort comeback i Idoljuryn efter nio års frånvaro. I TV4:s ”Nyhetsmorgon berättar hon nu om sjukdomen under inspelningarna, och som gjorde att hon höll sig undan rampljuset.

I höstas såg vi återigen Kishti Tomita, 54, bakom jurybåset i ”Idol”, efter en paus på nio år. I går gästade den omtyckta Idol-profilen TV4:s ”Nyhetsmorgon”, och där pratade hon om den mörka period som gjorde att hon höll sig borta från rampljuset. Om tiden då hon led av en lungsjukdom under inspelningarna av programmet för tio år sedan, 2007.

– Jag hade mykoplasma i lungorna och bara 25 procent av mina andningsvägar var öppna, säger hon i programmet, skriver Aftonbladet.

Det är inte första gången som hon pratar om sjukdomen, hon har varit öppen med den tidigare. Men trots att hon var sjuk fortsatte hon att jobba fast immunförsvaret var nedsatt, och hon drabbades av ständiga svimningsattacker. Och mitt i allt det satte hon in en kopparspiral i livmodern som inte alls mottags bra av kroppen. Hon är överkänslig mot metall och blev ännu mer sjuk.

Hon kontaktade ofta läkare, men hennes besvär togs aldrig på allvar.

– Allt avfärdades med att jag hade klimakteriebesvär. Jag blev inte tagen på allvar.

Men efter månader av sjukdom konstaterade läkarna tillslut att hon led av en allvarlig allergichock.

– Jag kunde inte tänka, hjärnan fick inget syre och stängde ner. Hormonerna påverkade mycket och jag blev utbränd, säger Kishti.

Hon fick tillslut den hjälp hon behövde, och idag mår hon bra. Väl i tv-rutan avslöjade hon att det troligen blir ännu en säsong till bakom jurybåset i Idol.

LÄS OCKSÅ: Kishtis boendekris mitt under Idol: ”Världens kaos hemma”

LÄS OCKSÅ: Kishtis galna reaktion – efter Erikas succé

Foto: IBL