LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kikkis tårar efter känsliga frågan i tv: "Var en tragedi"

18 nov, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Kikki Danielsson får tårar i ögonen efter den tuffa frågan om hennes alkoholmissbruk i "Så mycket bättre". Nu berättar sångerskan om den svåra tiden. – Det var ju bara en tragedi, allihopa, säger hon.
Annons

Kikki Danielsson, 65, har gripits för rattfylla två gånger, 1999 och 2004, och lever idag som nykterist. Men när artisten i kvällens “Så mycket bättre” väljer att berätta om sitt tidigare alkoholmissbruk för de andra deltagarna så tar känslorna över.

– Det har varit oerhört mycket framgångar och mycket motgångar i mitt liv. Jag kan inte skylla på någon annan, ibland kör man fast i livet. Det som var närmast till hans för mig och som är lagligt, är att gå på bolaget och köpa en flaska vin och bedöva mig, säger hon i programmet och fortsätter:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Min man kunde komma hem och säga “har du festat igen?”. Men det var ju så långt ifrån fest man någonsin kan komma… Det var ju bara en tragedi, allihopa.

När artisten Tomas Andersson Wij, 45, frågar Kikki Danielsson om hur hon slutade med alkoholen, om hon nådde en botten till slut, så darrar hon på rösten och ögonen fylls av tårar innan hon svarar.

Annons

– Jag hamnade i panikångest i ett och ett halvt år. Jag åt inte, jag sov inte, jag fattar inte hur jag överlevde. Jag provade den gamla vanliga lösningen att dricka vin, men det gick inte. Kroppen bara skrek nej, säger Kikki Danielsson och fortsätter:

– Någonstans hade jag väntat på det, jag hade nästan sett fram emot det så att jag fick en paus. För jag vågade inte be om en paus.

I dag har Kikki Danielsson slutat dricka alkohol. I “Så mycket bättre” berättar artisten om hur hennes viktiga val har gett henne ett bättre liv.

– Jag har vunnit så mycket vinster på detta. Att bara kunna gå till sin bil på en parkeringsplats och slippa tänka att “oj, när drack jag igår? Har jag något kvar i kroppen? Jag känner mig så oerhört befriad. Jag behöver inte dricka. Det är det som är så gött, säger hon.

”Så mycket bättre” sänds 20.00 på TV4 på lördagar.

Annons