Kikki Danielssons stora sorg: ”Jag orsakade skilsmässan”

Kikki Danielsson avslöjade sin mammas otrohet – och fick sin pappa att skilja sig. Nu berättar sångerskan om sorgen hon burit på under alla år.

För sjutton år sedan skilde sig Kikki Danielsson, 65, från sin dåvarande make Kjell Roos, 61. Men det är inte den skilsmässan som sångerskan väljer att ta upp i “Så mycket bättre”, utan sina egna föräldrars.

Kikkis mamma fick henne när hon bara var 18 år gammal, medan Kikkis pappa var 37. Han jobbade ofta i skogen och var borta under dagar och nätter, vilket andra män i byn tog fasta på och hälsade på Kikkis mamma.

– När pappa var borta var det många ungkarlar som visste om att min mamma var ensam. En gång mitt i natten gick jag in i mammas sovrum och skulle fråga henne någonting. Och då låg en av gubbarna där, på pappas plats, säger Kikki Danielsson i programmet och fortsätter:

– Mamma var alldeles förtvivlad dagen efter och sa “nu säger vi ingenting till pappa när han kommer hem” och jag sa “nej då”. Men pappa hann ju inte innanför dörren innan jag sa “pappa, vet du vad som har hänt? Nisse var här och han låg i din säng och han hade inga byxor på sig”.

Efter att Kikkis pappa fått veta om otroheten från sin dotter, skilde han sig från sin fru. Sångerskan berättar att hon under hela sitt liv har känt skuld för att det hon avslöjade.

– Det jag berättade drog igång hela baletten… Tänk vad jag hade ångest. Det var jag som orsakade skilsmässan, säger hon i “Så mycket bättre”.

Efter skilsmässan adopterades både Kikki och hennes lillasyster bort, medan mamman behöll hennes lillebror. Barnavårdsnämnden hämtade Kikki och tog henne till en annan familj.

– När barnavårdsnämndens bil kom och de klev ut, så låste jag mina armar runt pappas nacke, försökte nå runt honom med benen och gallskrek. Först fick de lirka med mig, sen fick de ta i och lossa mina fingrar. De tog in mig i bilen, jag bankade på rutan och gallskrek ”pappa”, säger Kikki Danielsson och fortsätter:

– Han blev mindre och mindre när vi åkte. Sedan svängde vi runt en ladugård och han var borta. Sen är det rätt svart för mig rätt så länge.

”Så mycket bättre” sänds 20.00 på TV4 på lördagar.

Kikki Danielsson under pressträffen för Så mycket bättre 2017.

När Kikki Danielsson var med i Så mycket bättre var även Anders "Moneybrother" Wendin, Eric Saade, Sabina Ddumba, Uno Svenningsson, Tomas Andersson Wij och popduon Icona pop, Aino Jawo och Caroline Hjelt, med.

Kikki Danielsson har en lång karriär bakom sig, här med Carola Häggkvist 1985.

Hon tävlade i Melodifestivalen 1978 med bandet Wizex och låten Miss Decibell.

Hon har haft en krogshow på Cirkus i Stockholm tillsammans med musikkollegorna Elisabeth Andreasson och Lotta Engberg. Trion gick under namnet Kikki, Bettan och Lotta, när det begav sig.

Kikki Danielsson spelade sig själv i Sean Banans film Sean Banan inuti Seanfrika från 2012.

LÄS OCKSÅ: Eric Saades tårar efter känsliga frågan: ”Var inte meningen”

LÄS OCKSÅ: Systrarna Parneviks diss mot Eric Saade: ”Var en fuckboy”