Kikki Danielssons kritisk mot Melodifestivalen 2020

Kikki Danielssons kritisk mot Melodifestivalen 2020
Kikki Danielsson var tillbaka på schlagerscenen för att hyllas i lördags.
Samtidigt riktar hon hård kritik mot tävlingen.
– Det är för mycket show, det är för mycket bomber och granater, säger hon till Expressen.
Annons

Kikki Danielsson, 67, kan med all rätt kalla sig för schlagerdrottning. Artisten har ställt upp hela tio gånger i Melodifestivalen. Kikki har också tagit hem hela tävlingen vid två tillfällen. Först 1982 med gruppen Chips och bidraget Dag efter dag och tre år senare som soloartist med kultklassikern Bra vibrationer.

Annons

När det var dags för Andra chansen i Melodifestivalen 2020 i lördags dök Kikki återigen upp. Den här gången handlade det dock inte om att tävla, utan i stället för att hyllas. Kikki är nämligen en av flera artister, däribland Björn Skifs och Tomas Ledin, som valts in i Melodifestivalens nyinstiftade Hall of fame.

Kikki, som senast tävlade i mello 2018 med bidraget, verkar dock inte ha särskilt mycket till övers för tävlingen så som den är i dag.

Annons

– Jag tycker att melodierna har försvunnit. Det är för mycket show, det är för mycket bomber och granater, säger hon till Expressen inför lördagens tävling.

Kikki Danielssons skarpa kritik mot Melodifestivalen

Artisten menar att årets tävling riktar sig till allt yngre tittare.

– Det har blivit så de senaste åren. Och det är lite trist för jag tror att det är många i min ålder och även yngre som tycker så här, säger Kikki till tidningen.

– Det är inte min smak. Jag är för gammal för att uttala mig, jag är kvar i 80-talet.

Kikki svarar nej på frågan om hon själv kan tänka sig en comeback. Senast hon ställde upp för två år sen med bidraget Osby Tennessee slutade han på en sistaplats i deltävlingen i Karlstad.

Annons

Kikki Danielsson, som har en karriär som sträcker sig över flera decennier, har tidigare berättat att hon börjat göra andra prioriteringar i livet.

– Jag skulle vilja kunna vara mer med mina barnbarn, jag har bara ett än så länge men det blir kanske fler. Sen så klart mina barn, dem har ju sina liv men jag får väl tvinga mig på dem lite mer, sa hon i Nyhetsmorgon i somras.

FOTO: TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…