LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Kikki Danielssons kamp med barnbarnen – därför påverkar sjukdomen

25 nov, 2023 
Kikki Danielsson har reumatism och har pratat öppet om hur det påverkar hennes liv.
Något som det även påverkar är stunderna med sina barnbarn.
– Jag önskar bara jag kunnat..., säger Kikki.
Annons
Pär Lernström om den tuffa tiden: ”Försökte ta livet av sig”Brand logo
Pär Lernström om den tuffa tiden: ”Försökte ta livet av sig”

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den folkkära artisten Kikki Danielsson har levt som singel i flera år. Det var för 23 år sedan som Kikki skilde sig från ex-maken Kjell Roos som hon delar två barn tillsammans med, Emma Roos och Viktor Roos. Kikki är även mormor och farmor till tre barnbarn och verkar stormtrivas i rollen.

Kikki har tidigare talat ut om sitt äktenskap med ex-maken och hur hon vände sig till alkoholen för att lindra ångesten. Något som har påverkat relationen med barnen och som hon idag känner stor skuld för.

– Jag tycker att jag hela tiden ljuger om hur jag mår. Intervjuer är jag livrädd för. Innan kan jag gråta i ren ilska eller ledsamhet. Har du en gång missbrukat alkohol är det en skam och skuld som aldrig går bort, speciellt inför barnen. Att lita på någon som har missbrukat är svårt, men sedan barnbarnen föddes har vi kommit varandra nära och kramas mer, har Kikki tidigare berättat i en intervju med Amelia förra året.

Annons

Kikki Danielsson om lyckan över barnbarnen

Barnbarnen har fört Kikki närmare sina barn, en relation som hon är väldigt varsam och mån om.

– De har fått styra. Jag vill inte tränga mig på. Det fick bli när de kände sig mogna. Vi har en sådan fin relation nu. Det var väldigt viktigt för mig att inte skriva något i boken som skulle förstöra det och det pratade Sulo och jag mycket om innan vi satte i gång. Så jag har haft sista ordet när det gäller allt som kommit med, det känns bra och jag är stolt över hur den blev.

Kikki har tidigare beskrivit på Instagram hur lyckligt lottad hon är över att ha sin familj.

"Det är vid dessa tillfällen jag känner mig så rik och lyckligt lottad. Jag bara hoppas att jag får vara med ett bra tag till och kunna följa min lilla familj"

Kikki Danielsson om barnbarnen – sjukdomen påverkar

Men det gäller att hänga med i tempot när man umgås med sina barnbarn. Något som Kikkis reumatism påverkar, en diagnos hon fick i slutet av 80-talet när hennes karriär stod på topp.

Det är svårt för Kikki att lyfta barnbarnen vilket gör att hon inte kan vara helt ensam med dem, men de spenderar mycket tid tillsammans ändå.

– Jag brukar kalla mig för livmodern. Hade inte jag funnits, hade ingen av dem funnits. Barnbarnen är så goa. Jag önskar bara att jag kunnat spela fotboll med dem. De är ju grabbar allihop, har Kikki tidigare sagt i samma intervju.

FOTO: TT

Annons