kikki danielsson

Kikki Danielssons ärliga ord om pensionen – då lägger hon ner

Kikki Danielsson

Folkkära Kikki Danielsson är aktuell med ny bok.
Med 50 år i rampljuset har hon en gedigen och oförglömlig karriär.
Men när vill hon sluta?
3 saker vi älskar med Kikki Danielsson
0:44

Efter reklamen: 3 saker vi älskar med Kikki Danielsson

(0:44)

Slå på ljud

Kikki Danielsson är en av Sveriges främsta inom dansband- och countrygenren. Med 50 år på scenen har hon vunnit Melodifestivalen, turnerat från norr till söder, medverkat i flera tv-program och nu har hon precis släppt sin andra bok.

Självbiografin har namnet Du vet ingenting om mig, utgiven av henne själv samt kollegan och författaren Sören ”Sulo” Karlsson.

Med en 50 år lång karriär har Kikki nu fått frågan om pensionen som hon öppenhjärtigt väljer att svara på i en intervju med Hemmets Journal.

Kikki Danielsson fyllde 70 år i maj – orden om att gå i pension

För tidningen berättar Kikki att hon känner en del brådska med att hinna med att vara mormor och umgås med sina älskade barnbarn.

– Jag känner att det börjar bli bråttom att hinna med allt. Framför allt vill jag få tid för barn och barnbarn och lära känna dem. Jag som varken har haft mormor eller farmor vet hur viktigt det är, berättar Kikki för Hemmets Journal.

Sångerskan konstaterar vidare att hon dock i nuläget inte har råd att gå i pension än. Som frilansande artist och musiker är detta inte ovanligt menar Danielsson.

Pensionen får därför helt enkelt vänta.

– Men tyvärr har jag inte riktigt råd att gå i pension än, det är den enkla sanningen. Det är inte helt ovanligt när man har varit frilansande musiker i hela sitt yrkesliv.

Kikki Danielsson och Sören Sulo Karlsson under Melodifestivalen 2018.

Kikki Danielsson och Sören Sulo Karlsson under Melodifestivalen 2018.

FOTO: Mattias Hansson/TT

Kikki Danielsson om boken Du vet ingenting om mig: ”Ärlig”

Kikkis bok har nu släppts och enligt beskrivningen så får vi bland annat följa Kikkis okända liv som kommer fram i ljuset.

– Jag har alltid varit ärlig med vad som har hänt i mitt liv. När man inte mår bra, gör man saker som man inte fattar själv och aldrig tänkt att man skulle göra, säger Kikki till Ameila.

Hos bokförsäljarna beskrivs boken som följande:

”På ett naket och öppenhjärtigt sätt låter hon sitt okända liv, skuggorna och det trasiga få komma fram i ljuset så helheten äntligen blir synlig. En bok om livet och den ändlösa strävan efter att våga och kunna älska sig själv. Sulo Karlsson tecknar ett porträtt av en av våra mest älskade artister genom att med försiktighet avtäcka människan bakom den stora stjärnan.”

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN