TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Kikki Danielsson återförenad med Wizex – 31 år senare

07 mar, 2023 
https://image.hant.se/image-9007046?imageId=9007046&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Jonna Lawaetz
Wizex, Kikki Danielsson
Kikki Danielsson var en del av dansbandet Wizex mellan 1973-1982.
Nu, 50 år efter att gruppen startade avslöjar sångerskan att de ska återförenas.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Melanie dementerar romansryktet med Clara Henry: ”Vi dejtar inte”Brand logo
Melanie dementerar romansryktet med Clara Henry: ”Vi dejtar inte”

Den folkkära sångerskan Kikki Danielsson, 70, har haft otaliga framgångar inom musikbranschen. Med 50 år på scenen har hon turnerat land och rike, medverkat i flera tv-program och vunnit Melodifestivalen.

Hon slog igenom stort på 70-talet. Kikki var sångare i dansbandet Wizex under åren 1973-1982, och bandet skördade stora framgångar. Tillsammans med sångaren Lasse Holm deltog Wizex i Melodifestivalen 1978 och knep en andraplats i tävlingen med bidraget Miss Decibel.

Kikki har senare fortsatt med sina framgångar i musiktävlingen, både solo, med bandet Chips och succétrion Kikki, Bettan & Lotta. Totalt har hon deltagit i Melodifestivalen 10 gånger.

Kikki Danielssons ord om att gå i pension

Med en 50 år lång karriär bakom sig fick Kikki frågan om pensionen som hon öppenhjärtigt svarade på i en intervju med Hemmets Journal förra året.

Annons

– Jag känner att det börjar bli bråttom att hinna med allt. Framför allt vill jag få tid för barn och barnbarn och lära känna dem. Jag som varken har haft mormor eller farmor vet hur viktigt det är, berättade Kikki för Hemmets Journal.

Vidare fortsätter Kikki berätta att hon i nuläget inte har råd att gå i pension. Som frilansande artist och musiker hör det inte ovanligheten och pensionen får helt enkelt vänta.

– Men tyvärr har jag inte riktigt råd att gå i pension än, det är den enkla sanningen. Det är inte helt ovanligt när man har varit frilansande musiker i hela sitt yrkesliv.

Kikki Danielsson återförenas med Wizex – efter 31 år

Drygt ett år senare verkar Kikki inte vara närmre pensionen. Hon meddelar nämligen på Instagram att hon ska återförenas med sitt gamla band Wizex. Kikki lämnade dansbandet 1982 men gruppen har fortsatt med nya medlemmar – men nu gör Kikki en comeback, 31 år efter att hon lämnade.

Annons

Bandet bildades, med Kikki i spetsen 1973 och firar alltså 50 år, vilket ska vara orsaken till återföreningen. På Instagram publicerar sångerskan en bild på bandet och delar med sig av lyckobeskedet.

"Besökte Osby i helgen för att repa med de gamle i Wizex. Det märktes att grabbarna hade legat i med träningen av låtarna, som är utvalda till vårt 50-årsjubileum den14-16/4. Slutsålt sedan länge. Vi ser fram emot detta", skriver Kikki.

Om det blir en långvarig återförening för Kikki och Wizex, eller om det bara handlar om jubileumshelgen, återstår att se!

FOTO: KENNETH THORÉN KTH/TT, Karin Törnblom/TT

Annons