Kenzas vädjar om råd – hunden Mani drabbad av hudsjukdomen alopecia

Kenzas vädjar om råd – hunden Mani drabbad av hudsjukdomen alopecia

Hennes älskade Mani har blivit sjuk och drabbats av en hudsjukdom. Nu ber Kenza om hjälp från sina följare

Superbloggaren och entrerprenören Kenza Zouiten, 27, skaffade hunden Armani, 11, för elva år sedan och de har sedan dess varit oskiljaktiga. På sin blogg har hon skrivit kilometerlånga spalter om sin chihuahua och hon älskar honom över allt annat.

Annons:
Minetan ger dig sommarbruna ben på en timme

Men nu har Mani, som han kallas, drabbats  av hudsjukdomen, Alopecia, som gör att han fläckvis tappar päls. På sin Instastory nyligen lade bloggerskan upp några bilder med text där hon förvivlat bad om tips från andra.

– Det verkar som om min älskling har drabbats av en hudsjukdom, är det någon av er som vet någon bra behandling? Vi är nu säkra på att det är Alopeci efter en massa tester. Han har två stora  fläckar i nacken som verkar bli större och större.

Alopeci är extremt märkbar, och kännetecknas som en varierad eller en symmetrisk håravfall, en av de vanligaste orsakerna till håravfall är skabb, som orsakas av kvalster Demodex och, kan också ses som kala cirklar, åtföljd av skorpbildning och inflammation runt området. Vissa hundar som lider av alopeci har fjällning av huden, enligt spodan.

Kenza hade ingen aning om vilken ras hon skulle välja men kärleken till Mani var omedebar.

– Rasen spelade ingen roll, men jag visste att jag ville ha en mindre ras så jag kollade runt efter det. En av kennlarna jag kikade på hade precis fått valpar och då jag såg den lilla mörka lurviga saken visste jag på en gång att han skulle bli min. Jag hämtade honom en kall vinterkväll och han var så liten, rädd och frusen att jag värmde honom i min vinterjacka hela vägen hem. Sen satt vi hela familjen och granskade varenda liten sak han gjorde, haha. Det var så spännande, berättade hon då i Veckorevyn.

Vi på Hänt önskar att Mani snart mår bättre och får tillbaka sin forna, fina päls.

Kenza Zouiten är en av Sveriges största bloggerskor och influencers. Här syntes hon på ELLE-galan 2018 i januari.

Kenza Zouiten är gift med sin stora kärlek Aleks Subosic. 

Kenza medverkade i ”Let's Dance”  2014 där hon dansade med Calle Sterner. 

HETAST PÅ HÄNT: SAMIR BADRAN & SIGRID BERNSON om kärlek, relationen & nakenbad

LÄS OCKSÅ: Efter pappans bortgång – nu ryter Kenza ifrån till följarna: ”Trodde ni förstod”

LÄS OCKSÅ: Drömjobbet – få betalt för att ta hand om hundvalpar

Foto: IBL, Instagram

 

FRÅN FÖRSTASIDAN