Kenzas vädjan efter läkarens tunga besked: "Orkar inte må så här längre"

Kenza Zouiten är trött, ledsen och tappar sitt hår. Nu berättar bloggaren själv om de tuffa läkarbesöken – och den misstänkta sjukdomen hon kan ha drabbats av.

Entreprenören och bloggaren Kenza Zouiten, 26, har haft ett fantastiskt år, där hon bland annat gifte sig med kärleken Aleks Subosic i augusti. Men bakom kulisserna har allting inte varit lika härligt. I ett inlägg på sin blogg väljer Kenza nu att berätta att hon har mått väldigt dåligt den senaste tiden och bland annat börjat tappa hår.

“Jag nämnde ju förra veckan att jag har känt mig väldigt låg på sistone. Eller ja, ganska länge. Fruktansvärt trött och ledsen hela tiden, och så har jag tappat så jäkla mycket hår”, skriver hon på bloggen.

Kenza berättar att hon genomgått läkarundersökningar och tagit blodprov, som har visat att hon har ett för högt THS-värde, vilket kan tyda på en avvikande sköldkörtelfunktion. Nu misstänker Kenza att hon kan ha drabbats av sjukdomen hypotyreos, som innebär en brist på sköldkörtelhormon. Hypotyreos kan ge symptom som trötthet, depression, förstoppning, viktökning, minnessvårigheter och svårigheter att skaffa barn.

“Nu känner jag verkligen att det är dags EN GÅNG FÖR ALLA att ta tag i varför jag mår som jag mår. Eventuell hypotyreos, kanske endometrios, mage som svullnar upp och gör ont efter att ha ätit minsta lilla. Bajsproblem (bokstavligen). Alltså håller min kropp på att lägga av eller?!!?!??! Orkar inte må såhär längre”, skriver hon på bloggen.

Kenza skriver också att hon även har misstänkt sjukdomen endometrios, vilket innebär att det finns livmoderslemhinna på andra ställen än inuti livmodern, vilket i sin tur orsakar inflammation och smärta. I inlägget berättar bloggaren också att hon kommer att göra flera läkarbesök och förhoppningsvis få ett svar snart.

“Ska ta nya prover hos läkare om några veckor och se om det är oförändrat. Såg att några av er nämnde hypotyreos när jag berättade om mina symtom, så jag antar att jag bara vill höra lite från er i väntan på nästa läkarbesök… Äter ni medicin för det? Funkar det? Fick ni hjälp på en gång?”, skriver hon på bloggen och fortsätter:

“Känns som att alla artiklar jag hittat om detta, samt läkaren jag pratade med, säger olika saker och jag vill bara veta vad jag ska kräva.”

Kenza Zoutien och kärleken Aleks har varit ett par i många år. 

Kenza är en av Sveriges största bloggare. 

Det var på Kenza 25-årsdag förra året som Aleks gick ner på knä och ställde den stora frågan. 

På sin blogg har Kenza delat med sig av e del teasers till sina läsare. 

Den 29 juli blev paret äkta makar på Rånäs slott utanför Stockholm. 

De beskriver dagen som den bästa i deras liv och försvann dagen efter iväg på en tre veckor lång smekmånad. 

Nu, sex veckor efter bröllopet, vill paret köpa ett landställe tillsammans. 

LÄS OCKSÅ: Efter bröllopet – Kenza och Aleks köper landställe

LÄS OCKSÅ: Tv-fruns nya smärtsamma ingrepp: ”Som att gå en rond med Mike Tyson”

Foto: IBL