AvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tess Merkels ilska efter beskedet att maken Kenny utvisas – lämnar landet

01 aug, 2023 
Amanda Rönnell
Tess Merkel Solomons och Kenny Solomons
Tess Merkel Solomons och Kenny Solomons
Artisten Tess Merkels man Kenny Solomons kommer utvisas från Sverige. Efter mycket frustration och stor sorg bekräftar Tess flyttplanerna.
”Vi skiter i det här landet och flyttar”, skriver Tess på Instagram.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför kommer inte Magnus Carlsson skaffa barn: ”Vi har kommit fram till att...”Brand logo
Därför kommer inte Magnus Carlsson skaffa barn: ”Vi har kommit fram till att...”

Den svenska sångerskan Tess Merkel, 53, fick sitt stora genombrott i discogruppen Alcazar. Sedan sex år tillbaka är hon lyckligt gift med maken Kenny Solomons.

Paret har varit tillsammans i 10 år. Sedan några år tillbaka lever de som särbos – ett beslut som de tog för att rädda sitt äktenskap. Att leva isär fungerade bra och kärleken fortsatte att blomstra.

Kenny Solomons utvisas från Sverige: ”Väldigt känslig och ledsen”

Men nu är deras tillvaro tillsammans hotad. Kenny riskerar nämligen att utvisas från Sverige. Kenny kommer från början från Storbritannien, och när landet lämnade EU behövde britter bosatta i Sverige ansöka om uppehållstillstånd på nytt – mitt under den pågående pandemin . Det var efter att Kenny skickat in en blankett för förlängning av sitt uppehälle 2021 som hans uppehållstillstånd hävdes – migrationsverket menade att han hade skickat in papperna för sent.

Annons

– Det konstigaste är att jag känner mig svensk och var lagligt svensk i 9 år innan brexitbytet, har Kenny tidigare sagt till Hänt.

Kenny har besökt migrationsverket tio gånger, utan att få någon klarhet i situationen. Under sitt sista, desperata försök fick han beskedet att han kommer behöva ansöka om nytt uppehållstillstånd utanför Sveriges gränser, vilket kan ta upp till 16 månader.

– Jag älskar mitt nya land och nu måste jag lämna, så jag känner mig väldigt känslig och ledsen, sa Kenny då till Hänt.

Tess Merkels sorg efter makens tuffa besked: "Vi skiter i det här landet och flyttar”

Tess Merkel befinner sig föga förvånande i sorg efter det tunga beskedet. I ett Instagram-inlägg delar hon med sig över sin frustration över situationen.

Jag vet att att det är oändligt många människor som har du det oerhört mkt svårare än vi än kan föreställa oss som flyr för sina liv när världen brinner som behöver akut hjälp . Men det tar inte bort det faktum att min make sedan 6 år har 69 dagar kvar sen måste han ut ur landet”, skriver Tess i Instagram-inlägget.

Hon fortsätter:

Denna dyslektiska engelsman har lärt sej flytande svenska på 6 år har jobbat som en galning för att rädda den business han han byggt upp under dessa år, nu har vi släppt det vi går vidare i livet men nu får vårat liv en oväntad vändning IGEN? För nu är han inte välkommen här längre

Det är onekligen en knivig situation för paret. Tess avslutar Instagram-inlägget med att avslöja hennes och Kennys plan:

Vi skiter i det här landet och flyttar nån annanstans”.

FOTO: Carolina Byrmo/TT och TV4

Annons