LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Katarina Ewerlöf om skönhetsingrepp: ”Tråkigt när det börjar fladdra”

14 dec, 2023 
KATARINA EWERLÖF
Katarina Ewerlöf är högaktuell och spelar rollen som farmor i årets julkalender.
Men hur ser hon egentligen på att åldras? Nu berättar hon om synen på botox.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Katarina Ewerlöf ser tillbaka på Tomten är far till alla barnen: ”En terapifilm”Brand logo
Katarina Ewerlöf ser tillbaka på Tomten är far till alla barnen: ”En terapifilm”

Katarina Ewerlöf, 63, är för många ansiktet utåt för julen. Just nu är hon aktuell som farmorn i julkalendern Trolltider – legenden om bergatrollet. Men framför allt spelade hon ju Sara i julfilmen Tomten är far till alla barnen.

Nästa år firar den filmen 25 år och det har definitivt satt sina spår hos Katarina. Hon belönades med en Guldbagge i kategorin Bästa kvinnliga huvudroll för rollen som Sara i Tomten är far till alla barnen. Hon är även en av Sveriges mest anlitade ljudboksuppläsare. Själv är hon dock lite skeptisk till det här med julen.

– Men när det kommer till julen är jag jättekluven. Det är en enorm press att vara en lyckad familj och människor som inte har någon gemenskap är aldrig så ensamma som då. Egentligen borde man vägra jul. Själv är jag ingen stor julfirare och har ofta ätit havskräftor på utflykt till Paris då. Dessutom äter jag inte kött, så julbordet är inget som lockar. Jag passar så dåligt in i julen och är faktiskt rätt lättad när den är över, säger Katarina Ewerlöf till Aftonbladet.

Annons

Helena Bergström ger sig in i debatten om botox

En snackis bland skådespelare har blivit hur man ser på botox. Bland annat har Helena Bergström, 59, gett sig in i debatten.

– I grund och botten så sätter det en press på kvinnor. Syns man på film och på tv så har man ett visst ansvar. Vi som syns sätter en norm!, sa hon till Femina och fortsatte:

– Jag kan förstå att det är jobbigt att se sig själv i spegeln. Att se hur man åldras. Jag tycker inte heller att det är lätt alltid. Jag ser mig själv på film och tänker ”nää …” Men det handlar om att acceptera också. Jag vill inte ta bort mina uttryck. Och jag vill visa hur någon som snart fyller 60 år ser ut.

Katarina Ewerlöf om skönhetsingrepp: ”Tråkigt när det börjar fladdra”

Nu berättar även Katarina Ewerlöf hur hon ser på det här med botox.

– Herregud, vi är våra egna instrument och det är klart vi måste kunna röra på ansiktet och ha våra åldrar och rynkor med oss. Visserligen är det tråkigt när det börjar fladdra, men det är som livet självt. Vad ska man göra? Vi har levt och det är vackert i sig. Sedan kan man ju fråga sig varför män tillåts att åldras och håva in roller utan kommentarer, på ett helt annat sätt än kvinnor. Det är en diskussion i sig.

FOTO: Jeppe Gustafsson/Shutterstock, Robin Lorentz-Allard/ Aftonbladet / TT

Annons