LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Helena Bergström om skönhetsingreppen – nu berättar hon

02 okt, 2023 
HELENA BERGSTRÖM
Nästa år fyller Helena Bergström 60 år och nu berättar hon hur hon egentligen ser på att göra skönhetsingrepp.
– I grund och botten så sätter det en press på kvinnor, säger hon till Femina.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Helena Bergström om dystra beskedet: ”Det var en kul upplevelse”Brand logo
Helena Bergström om dystra beskedet: ”Det var en kul upplevelse”

Helena Bergström, 59, är en av våra mest ikoniska skådespelerskor. Hon debuterade i tv-rutan 1978 och sedan dess har vi sett henne i filmer som Änglagård, Sista dansen och Livet är en schlager.

Under hennes långa karriär har hon både varit framför och bakom kameran och det är nästan som att allt hon tar i blir till guld.

Helena Bergström om skönhetsingrepp

Nästa år fyller hon hela 60 år och i en ny intervju med Femina har Helena berättar om hur det känns att bli äldre och hur hon ser på att göra skönhetsingrepp. Något som hon är starkt emot.

– I grund och botten så sätter det en press på kvinnor. Syns man på film och på tv så har man ett visst ansvar. Vi som syns sätter en norm!, säger hon till tidningen.

Helena menar dock att hon inte dömer någon som skulle vilja göra ett ingrepp.

– Jag kan förstå att det är jobbigt att se sig själv i spegeln. Att se hur man åldras. Jag tycker inte heller att det är lätt alltid. Jag ser mig själv på film och tänker ”nää …” Men det handlar om att acceptera också. Jag vill inte ta bort mina uttryck. Och jag vill visa hur någon som snart fyller 60 år ser ut, säger Helena och fortsätter:

Annons

– Vem förändrar man sig för? Är det för män? Är det för en själv? Vad är vad egentligen? Det är viktigt att reda ut. Det här var faktiskt en av anledningarna till att jag tackade ja till Talang. Utomlands sitter jurymedlemmarna och skriker att de som framträder ska förmedla känslor, men själva sitter de där med helt stela ansikten. Att se kvinnor som Marie Göranzon är fantastiskt! Det är så viktigt att få åldras och att få fortsätta synas.

Dystra beskedet om Talang – Helenas ord: ”Inga problem”

Just nu arbetar hon med pjäsen 2:22 – A Ghost Story, som precis haft svensk premiär. Pjäsen har redan rönt stora framgångar, på West End i London och i Los Angeles.

Sedan förra året är vi även vana att se Helena i Talang-juryn. Men programmet har nu lagts på is och nyligen berättade hon för Hänt om hur det kändes.

– Ja men det var ett besök jag gjorde, jag gillar ju att doppa fötterna i sånt som inte är i min comfort-zone riktigt. Det var en jättekul uppelvelse, sen är det ett väldigt fint och varmt program. Väldigt fina medarbetare och så där, så får man hoppas att det så småningom kanske kan hitta nya vägar och så. Men för min del så är det inga problem, sa Helena då till Hänt.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons