LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Helena Bergström om dystra beskedet: ”Det var en kul upplevelse”

27 sep, 2023 
Frida Eklöf
Jennifer Iversen
Helena Bergström
Helena Bergström är en av våra mest ikoniska skådespelerskor.
I våras satt Helena som jurymedlem i Talang, men efter senaste tidens besparingar läggs programmet på paus.
Nu berättar Helena om det dystra beskedet och känslorna kring det.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Efter nedskärningarna – Alexander Kronlund om Idols framtidBrand logo
Efter nedskärningarna – Alexander Kronlund om Idols framtid

Helena Bergström, 59, är en av våra mest ikoniska skådespelerskor. Hon debuterade i tv-rutan 1978 och sedan dess har vi sett henne i filmer som Änglagård, Sista dansen och Livet är en schlager.

På senare år har hon satsat mer på regissörkarriären och hon har varit programledare i tittarfavoriterna Melodifestivalen 2012 och Talang 2023.

Helena Bergström om det dystra beskedet: ”Det var en kul upplevelse”

Tidigare i september kom TV4 med det dystra beskedet att Talang är ett av de fem program som sätts på paus till följd av kanalens sparpaket.

”Vi ser alltid över hur vi kan ge tittarna de bästa programmen vid rätt tidpunkt. Det stämmer att Talang inte spelas in i höst, och att programmet inte har samma plats i tablån nästa år. Men det betyder inte att något är beslutat om Talangs framtid”, skrev Fredrik Arefalk, innehålls- och kanaldirektör på TV4 i ett mejl till Aftonbladet.

Det blev med andra ord bara en säsong som jurymedlem i Talang för Helenas del, men hon hänger inte läpp på grund av det.

Annons

När Hänt träffade Helena på premiären av filmen Kodnamn Annika, fick hon frågan hur det känns att Talang pausas.

– Ja men det var ett besök jag gjorde, jag gillar ju att doppa fötterna i sånt som inte är i min comfort-zone riktigt. Det var en jättekul uppelvelse, sen är det ett väldigt fint och varmt program. Väldigt fina medarbetare och så där, så får man hoppas att det så småningom kanske kan hitta nya vägar och så. Men för min del så är det inga problem, säger hon till Hänt.

När Helena får frågan om hon kan tänka sig att göra något annat program för TV4 så känner hon sig nöjd som det är.

– Nej jag jobbar ju som skådespelare och regissör liksom och det är ju mitt yrke. Och det här var ju ett sidosteg, jag har gjort några sådana här sidosteg tidigare men annars fortsätter jag med det som är mitt yrke.

Helena Bergström talar ut om sorgen efter vännens bortgång

Under sin långa karriär har Helena jobbat med flera av landets mest folkkära och populära profiler, både framför och bakom kamerorna. Under inspelningen av filmen Heartbreak hotel jobbade hon både med sin man Colin Nutley och väninnan Maritha Norstedt.

Annons

Heartbreak hotel var inte den enda filmen som Maritha och Helena jobbade tillsammans med – de jobbade ihop under flertalet produktioner och kom att bli nära vänner.

Men i somras nåddes Helena av det tragiska beskedet att Maritha somnat in. På Instagram publicerade Helena en bild på väninnan och berättade om den djupa sorgen.

”Ofattbart att du är borta. Finaste Maritha. En del av vår familj i tio år och i våra hjärtan för resten av våra liv”, skrev hon följt av flera röda hjärtan.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons