Helena Bergström talar ut om sorgen efter vännens bortgång

14 jul, 2023 
https://image.hant.se/Jonna-Lawaets-byline.png.jpg?imageId=9007046&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Jonna Lawaetz
Helena Bergström
Nyligen förlorade Helena Bergström en vän som funnits vid hennes sida i många år.
Nu berättar hon om sorgen efter bortgången.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bianca Ingrosso talar ut om sorgen: ”Största misstaget”
Bianca Ingrosso talar ut om sorgen: ”Största misstaget”

Helena Bergström, 59, är en av våra mest ikoniska skådespelerskor. Hon debuterade i tv-rutan 1978 och sedan dess har vi sett henne i filmer som Änglagård, Sista dansen och Livet är en schlager.

På senare år har hon satsat mer på regissörkarriären och hon har varit programledare i tittarfavoriterna Melodifestivalen 2012 och Talang 2023.

Helena Bergström talar ut om sorgen efter vännens bortgång

Under sin långa karriär har Helena jobbat med flera av landets mest folkkära och populära profiler, både framför och bakom kamerorna. Under inspelningen av filmen Heartbreak hotel jobbade hon både med sin man Colin Nutley och väninnan Maritha Norstedt.

Heartbreak hotel var inte den enda filmen som Maritha och Helena jobbade tillsammans med – de jobbade ihop under flertalet produktioner och kom att bli nära vänner.

Annons

Men nyligen nåddes Helena av det tragiska beskedet att Maritha somnat in. På Instagram publicerar Helena en bild på väninnan och berättar om den stora sorgen.

”Ofattbart att du är borta. Finaste Maritha. En del av vår familj i tio år och i våra hjärtan för resten av våra liv”, skriver hon följt av flera röda hjärtan.

Stödet från följarna efter beskedet

I kommentarsfältet är det flera av Helenas följare som skickar sina kondoleanser och uttrycker sitt stöd efter beskedet om Marithas bortgång.

Bland annat skickar Jenny Strömstedt, Micael Bindefeldt och Helenas make Colin Nutley – som också arbetade tätt med Maritha – röda hjärtan i kommentarerna.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons