LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Karriären över för Babben – slutar helt

02 aug, 2022 
André Färnsveden
Babben står på scen med i en svart/röd blus.
Babben Larsson har haft en lång karriär som programledare och komiker. Nu ger hon ett ödesbesked om sin karriärs framtid.
Annons
Hör David Sundin berätta om sitt shoppingberoendeBrand logo
Hör David Sundin berätta om sitt shoppingberoende

Babben Larsson, 60, är en av Sveriges största och mest folkära komiker. Med sin gotländska dialekt har hon charmat den svenska publiken sedan 80-talet. Förutom att ha varit stand up Babben har även medverkat i de populära humorprogrammen Parlamentet och Bäst i Test.

Babben tidigare äktenskap och nya kärlek

Babben har dottern Sofia Westerlund, från sitt äktenskap med Bernt Westerlund, som hon var gift med i 17 år innan de valde att gå isär.

Hon levde länge singellivet innan hon välkomnade en ny kärlek in i sitt liv. När Hänt tidigare pratade med Babben var hon och den nya kärleken sambos, vilket passade henne väldigt väl.

– Jag tycker att jag är på en bra plats i livet just nu. Alla i min familj och närhet mår bra, sa Babben till Hänt och fortsatte:

Annons

– Och jag har det bra med min särbo så nej, jag tycker nog att just nu så är jag på en jättebra plats i livet. Det är mycket att göra, men jag känner ändå att jag trivs. Jag trivs verkligen just nu, sa Babben tidigare till Hänt.

Karriären över för Babben – slutar helt

Babben har haft en lång karriär, men nu verkar det som att tiderna som stå upp komiker är förbi. När hon gästar podden Nemo möter en vän, med Nemo Hedén, 35, förklarar Babben att hon känner sig klar och att hon istället ska lämna plats åt andra projekt, rapporterar Aftonbladet.

– Jag inte har den här brinnande lusten längre. Jag känner att jag har gjort så mycket stand-up nu, så det är svårt att hitta utmaningar, säger hon och fortsätter:

Annons

– Eftersom jag brinner för andra saker nu så ska jag bara skita i det där.

Men det är inte bara motivationen hon har tappat, det är även kroppen som börjar säga ifrån efter hennes problem med artros.

– Jag orkar inte turnera längre på samma sätt. Jag har artros och kan inte stå längre på samma sätt som förr, och är det något man ska göra inom stand-up så är det att stå, säger Babben.

I höst förväntas Babben göra sin sista föreställning som stand up, innan lämnar utrymme till yngre kollegor.

– Det finns så mycket nya bra komiker och komiken blommar som aldrig förr. Det är inte så att man överger ett sjunkande skepp. Genren har aldrig varit så vital som den är nu, säger hon.

Istället ska profilen fokusera på sina andra projekt så som programledarrollen, skrivandet och förvånande nog – musiken. I höst är hon också aktuell med en ny skiva.

Vad är ditt bästa minne av Babben?

FOTO: Patrik Österberg/TT, Karin Törnblom/TT

Annons