Karl Fredriks mamma efter uppbrottet: Äntligen kan du dejta kvinnor

Karl Fredrik på Österlen

Karl Fredrik Gustafsson gjorde slut med sin pojkvän.
Då fick han ett oväntat svar av sin mamma.
1:27

Efter reklamen: Kungens stora rädsla för TV4-profilen Karl Fredrik Gustafsson

(1:27)

Slå på ljud

Karl Fredrik Gustafsson, 35, blev över en natt Karl Fredrik med hela svenska folket. Med TV4-programmet Karl Fredrik på Österlen har han gjort i succé i rutan. I serien får vi följa trädgårdsmästaren, tillika floristen Karl Fredrik och hans fästman Petter Kjellén på parets gård Eklaholm i den skånska idyllen.

I veckan var det säsongsavslutning av den tredje säsongen, och trots att det ännu är oklart om det blir en fjärde säsong så lär tittarna vilja ha mer!

Karl Fredriks liv kan liknas med en dans på rosor, i alla fall om man ser till de senaste åren. Men vägen till där han är i dag har varit allt annat än lätt.

Karl Fredrik på Österlen

Karl Fredrik på Österlen har sänts i tre säsonger på TV4. Frågan är om det blir en fjärde?

Mammans reaktion efter uppbrottet

I tidigare intervjuer har han sagt att hans mamma blev ”ledsen och bestört” när han som 18-åring berättade att han var homosexuell. Något han berättade mer om när han gästade podcasten Gott snack i slutet av förra året.

– När jag och Gustav, min första kille som jag bodde med, när vi gjorde slut. Då sa min mamma att det var den bästa 50-årspresenten hon fått. Och när jag och Mathias separerade efter att ha köpt ett hus i Västerås, det var innan Petter, då säger Mamma: ”Ja, äntligen kan du börja med kvinnor igen”, säger han i podden.

Med åren har Karl Fredrik och hans mamma hittat tillbaka till varandra.
– Hon tycker mycket om Petter så jag tror att hon har accepterat det. Det har fått mogna fram i henne också. I början var det jobbigt och svårt, jag flyttade hemifrån när jag var 18 år för jag ville in till stan, men det var absolut en jobbig period, säger han till Aftonbladet.

Karl Fredrik Gustasson och Petter Kjellén

Karl Fredrik och Petter under inspelningen av TV4-succén.

Karl Fredriks barnbesked

Och Karl Fredrik ser framåt. I dag lever han ihop med Petter och deras hund Hamlet, samt katterna och Leopold och JC. Och i framtiden är det inte omöjligt att familjen utvidgas.

– Just nu tror jag inte att vi är redo för barn, utifrån den livssituation vi har. Men vi drömmer säkert om det och inom ett par år, men det är inget som vi tar för givet. Det är något som framtiden får utvisa, det man även ska säga när man pratar barn är att det är ingen rättighet man har, har han tidigare sagt till Hänt.

FOTO: TT

Allt om Karl Fredrik på Österlen

Se klippet här!

SENASTE NYTT!