LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Karl Fredrik stoppade TV4 – okända kravet: ”Där sa vi faktiskt nej”

06 jul, 2023 
Kärleksparet Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjellén har precis avslutat fjärde säsongen av Karl Fredrik på Österlen.
Nu kan Karl Fredrik avslöja att TV4 föreslog att programmet skulle heta något helt annat.
– Där sa vi nej, säger Karl Fredrik.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så gör du den finaste midsommarkransen – Karl Fredrik tipsarBrand logo
Så gör du den finaste midsommarkransen – Karl Fredrik tipsar

Karl Fredrik Gustafsson, 37, och hans fästman Petter Kjellén, 41, har precis avslutat fjärde säsongen av Karl Fredrik på Österlen. Där de tillsammans driver sin gårdsbutik på Eklaholm i Skåne.

Den fjärde säsongen innehöll bara fyra avsnitt och varför det bara blev så få avsnitt denna säsong har Karl Fredrik tidigare berättat om för Hänt.

”Beställningen var sådan från TV4 så inget konstigt! 4 härliga extra bra avsnitt!”, skrev Karl Fredrik då i ett meddelande till Hänt.

Tittarnas besvikelse – efter TV4:s beslut för Karl Fredrik på Österlen

De få avsnitten var något som gjorde tittarna besvikna. På TV4:s Facebook sida är det flera av tv-tittarna som väljer att uttrycka sitt missnöje över den ovanligt korta säsongen.

”Det är så tråkigt att det är slut, hoppas att jag få se många mer program. Jag vill se mer av er, ni är så bra! Kom snart tillbaka med mer program. Ha en skön sommar nu”, skriver en.

Annons

”Men är det redan slut? Flera avsnitt nästa säsong önskas”, hälsar en annan.

”Bara 4 avsnitt? Vill ha minst 4 till”, kommenterar en tredje.

Även om säsongen är slut har Karl Fredrik och Petter fullt upp. Nyligen gästade paret Bathina Philipson, 44, och hennes podcast Bathinas skilda möten. Där Karl Fredrik kunde avslöja att TV4 hade ett visst krav som han tackade nej till.

Karl Fredriks vägran – därför tackade han nej till TV4

Det är när Bathina frågar om hur det ser ut i framtiden med deras program som Karl Fredrik kommer in på ämnet om varför programmet just heter Karl Fredrik på Österlen.

– Det är vårt tv-program, men varför det heter Karl Fredrik på Österlen är för att Petter hade ett annat jobb än det han har idag på gården Eklaholm. Då blev det jag som var frontfiguren, vilket det är fortfarande.

Annons

Petter instämmer och säger att Karl Fredrik var den som spelade in medan Petter satt på kontoret och jobbade.

– Mitt företag heter Karl Fredrik på Eklaholm och då ville TV4 ha det namnet till programmet, men det sa vi faktiskt nej till för då skulle TV4 äga rättigheterna. Så då blev det Karl Fredrik på Österlen.

Karl Fredrik berättar att det är jätteviktigt att Petter får äran för hans roll i programmet och hur mycket han har vågat tagit plats de senaste åren.

– Men det är jätteviktigt att Petter får den ärofyllda del som han har rätt i. Det hoppas jag att du vet älskling, sen måste någon vara frontfiguren där är jag det såklart.

FOTO: TV4

Annons