ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Karl Fredrik talar ut – efter stora sorgen med fästmannen

31 aug, 2022 
Trädgårdsinspiratören Karl Fredrik och fästmannen Petter Kjellén lever ett idylliskt liv på Eklaholm, Österlen.
Men efter en skräckhändelse utanför hemmet blev en familjemedlem skadad.
Nu berättar Karl Fredrik om de starka känslorna i en intervju med Hänt.
Annons
Kungens stora rädsla för TV4-profilen Karl Fredrik GustafssonBrand logo
Kungens stora rädsla för TV4-profilen Karl Fredrik Gustafsson

Trädgårdsinspiratören Karl Fredrik Gustafsson, 36, blev ett välkänt namn hemma i tv-sofforna när han slog igenom med det egna programmet Karl Fredrik på Österlen.

I programmet får tv-tittarna följa med Karl Fredrik på den egna gården Eklaholm. Där bor han och den stora kärlek Petter Kjellén, 40, tillsammans. Paret har varit tillsammans i många år och förra våren tog de även det stora steget att förlova sig.

Nu berättar Karl Fredrik om sorgen med fästmannen...

Så gick det till när de förlovade sig

Paret befann sig på en minisemester på Gotland när Karl Fredrik tog initiativet och friade till Petter. De var under en lunch där de båda sippade på ett kallt rosévin som spontaniteten föll på.

– Ska vi inte ta och förlova oss?, frågade han.

Annons

Och givetvis blev svaret "Ja". Snabbt därefter bar det av till en guldsmed på Gotland för att fullfölja det hela med ringar.

– Så då fortsatte vi vår lunch där och åkte till blå lagunen och så öppnade inte guldsmeden förrän klockan 11 dagen efter, har Karl Fredrik tidigare berättat för Hänt.

Karl Fredrik om sorgen med fästmannen

Men trots förlovningslyckan och den stora glädjen, gör sig livet påmint ibland. Tidigare i somras berättade Karl Fredrik om en traumatisk händelse; parets gemensamma katt Leopold hade blivit påkörd och befann sig i kritiskt tillstånd. Något som givetvis orsakat stor sorg hemma på Eklaholm.

– Ja Leopold, eller Leo som han kallas, mår mycket bättre. Det var ju väldigt hemskt. Han var nära på att avlivas. Vi visste inte alls vilket skick han var i när han blev påkörd, berättar Karl Fredrik för Hänt när vi når honom efter att det värsta traumat har lagt sig.

– Leopold kröp av vägen. Han orkade det ändå. Sedan har vi en katt till som kallas för JC, han heter John Conny. Han satt bredvid och jamade. Han ropade på hjälp, berättar Karl Fredrik vidare.

Annons

Han och Petter befann sig på jazzfestival i Ystad när de nåddes av den hemska nyheten. Karl Fredrik berättar att han var mitt uppe i ett samtal med Lill Lindfors, 82, när han fick nyheten. Han var tvungen att ursäkta sig, men Lill hade varit mycket förstående.

Karl Fredrik om starka känslorna – efter hemska olyckan

Karl Fredrik och Petter åkte från Ystad, Petters syster som är veterinär åkte från hennes hemort och en vän åkte med Leopold från Eklaholm. Från tre håll åkte de alla med ilfart till veterinärsjukhuset.

– Han hade inga inre blödningar som man kunde se. Han har brutit lite tänder och det blödde ut munnen. Om han skulle överleva natten så skulle han kanske klara sig, men Josefine [Petters syster reds. anm.] trodde inte att han skulle göra det. Det var väldigt kritiskt.

Annons

Vidare berättar Karl Fredrik om alla känslor i samband med händelsen. Framförallt fanns en uppsjö av känslor kring det faktum att bilföraren inte stannat efter händelsen. Det hade vittnen berättat för honom i efterhand.

– Det var jättejobbigt. Alla djuren betyder väldigt mycket för oss. Man blir ledsen, chockad, arg och frustrerad. Peppar, peppar så gick det bra till slut. Nu mår han [katten Leopold reds. anm.] Han jobbar i butiken nu.

Men desto roligare tycker Karl Fredrik det är att så många följare engagerat sig i Leopolds tillfrisknande efter den hemska olyckan.

– Det var en katthealare som ville heala honom på distans, så det fick hon göra. Det är många som har skickat brev, skrivit, hört av sig och bett för Leopold, tänkt på honom. Hela Sverige har verkligen engagerat sig, avslutar han.

FOTO: TV4

Annons