karl fredrik gustafsson

Karl Fredriks glädje – nya huset klart efter enorma renoveringen

Karl Fredriks glädje – nya huset klart efter enorma renoveringen

Karl Fredrik Gustafsson och fästmannen Petter Kjellén köpte ett nytt hus efter uppståndelsen på Eklaholm.
Sedan köpet har det pågått en stor makeover på den nya villan.
Nu kommer de med ett glädjebesked – det vankas flytt!

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Marcus och Martinus om att vara med i svenska Mello – okända samtalet med SVT
0:37

Efter reklamen: Marcus och Martinus om att vara med i svenska Mello – okända samtalet med SVT

(0:37)

Slå på ljud

Trädgårdsmästaren och floristen Karl Fredrik Gustafsson har minst sagt charmat det svenska folket med tv-programmet Karl Fredrik på Österlen. Tillsammans med fästmannen Petter Kjellén är de bosatta på sin gård Eklaholm med en stor välplanerad trädgård och en gårdsbutik som gästas av turister.

Tre säsonger har visats av det populära formatet och en fjärde har premiär under våren. Den stora succén har gjort att det blivit full rulle och stor uppståndelse på gården där de bor. Paret valde därför att köpa sig ytterligare ett hus en bit bort där de kan få vara mer privata.

Nu har renovering av det nya huset pågått i 1,5 år och snart kan de slå upp dörrarna till det fantastiska hemmet.

– Det händer mycket roligt. Framförallt nya huset som jag är i just nu. Här håller vi på med slutrenoveringen så det är snart dags för möblering. Vi har börjat lite smått, så det känns jättebra, berättar Karl Fredrik i en intervju med Hänt.

Karl Fredrik och Petters stora glädje – berättar om enorma renoveringen

Huset har fått sig en rejäl makeover och Karl Fredrik beskriver det som en lantlig känsla med exklusiv touch. Till skillnad från Eklaholm som är ett ständigt pågående projekt så kommer detta stå helt klart och vara en plats för paret att kunna koppla av.

– Eklaholm är ju ett pågående projekt och är. Men det här har vi renoverat allting. Plockat fram mycket gammalt fint, gamla trägolv, fina lister, behållt gamla golv och satt in antika kakelugnar. Satt upp stuckatur i badrummen. Det är en lantlig idyll med en exklusiv touch skulle man kunna säga.

Förhoppningen är att huset ska stå klart för flytt innan påsk.

– Så vi ser verkligen fram emot att börja kunna nyttja vårat nya hus, säger Karl Fredrik glatt.

Karl Fredrik utlovar en del nytt inför den fjärde säsongen

Det var i somras som tittarna fick det glädjande beskedet att en fjärde säsong av Karl Fredrik på Österlen skulle ha premiär under våren 2023 – och han utlovar en hel del nytt.

Och trots att paret vill hålla det nya huset privat så kommer tittarna få ta del av deras nya projekt och hur trädgården kommer växa fram.

– En hel del nytt faktiskt. Inte minst en del från nya huset, så det är jättekul. Och bland annat en härlig resa som tittarna får följa med på, berättar Karl Fredrik.

FOTO: Christine Olsson

FRÅN FÖRSTASIDAN