ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Karl Fredrik lämnar Eklaholm – nu berättar han om beslutet: ”Realistiska”

04 okt, 2022 
Karl Fredrik
Karl Fredrik Gustafsson har gjort succé med sin gård Eklaholm på Österlen.
I en intervju med Hänt bekräftar han nu sitt och fästmannens beslut gällande att framöver lämna gården till viss del.
– Ett palats på 700 kvadratmetet från 1700-talet med panoramavy över havet, säger han till Hänt.
Annons
A walk with the dog: Linnea Lundgren möter Karl Fredrik på ÖsterlenBrand logo
A walk with the dog: Linnea Lundgren möter Karl Fredrik på Österlen

Karl Fredrik Gustafsson, 35, är idag ett välkänt ansikte för svenska folket. Det var härom året som han slog igenom med det egna programmet Karl Fredrik på Österlen. Programmet är nu på sin fjärde säsong och framgångarna för Karl Fredrik och fästmannen Petter Kjellén, 39, är stora.

Karl Fredriks medverkan i The Revolution Race

Förutom TV4-programmet är Karl Fredrik nu aktuell i Youtube-serien The Revolution Race som Rickard Olsson, 55, programleder. I programmet tävlar fem kända svenskar i de djupaste småländska skogarna och så här beskriver Karl Fredrik inspelningstiden.

– Det var ganska tufft och jag kanske inte är i min bästa kondition. Jag är alltid en vinnarskalle men jag har absolut haft bättre kondition än så här, efter pandemin och allt, säger han till Hänt och fortsätter:

Annons

– Men det var jättekul och jag älskar vildmark. Jag är scout och uppväxt ute på landet. Så det här med vildmarkslivet är inget konstigt för mig. Det var en del influencers som var med som knappt har lämnat Hagaparken liksom.

Karl Fredrik och maken Petter lämnar Eklaholm

När Hänt pratar med Karl Fredrik befinner han sig på semester i Sydafrika med fästmannen Petter och några vänner. När paret inte semestrar är det full fart hemma på gården Eklaholm på Österlen.

Det är inte bara så att paret bor på Eklaholm och att de då och då har ett tv-team på plats. Gården besöks också av mängder av gäster. Men nu bekräftar Karl Fredrik för Hänt att han lämnar gården. Inte på heltid, men paret bor numera inte på gården jämt och ständigt utan har köpt sig ett annat hus. Och paret visar sig dessutom vara sugna på ytterligare en annan bostad.

– Nu när vi är i Sydafrika känner vi att det är väldigt härligt här. Man skulle kanske halvårsvis vilja bo här i framtiden, vad vet jag. Men om vi ska vara lite mer realistiska så är det kanske Frankrike och Italien som är lite närmare. Då kan man åka oftare, slippa flyg, åka tåg som förhoppningsvis är mer miljövänligt eller el-bil eller så, säger han och fortsätter:

Annons

– Förra sommaren köpte vi ett sommarhus i Sverige men vi hade innan det bokat ett möte med en mäklaren för att köpa ett palats i backarna ovanför Salerno, Amalfikusten. Det var ett palats på 700 kvadratmetet från 1700-talet med panoramavy över havet. Jag blev så kär i det här och Petter också. Men vi köpte inte det för vi tyckte det var lite stort och mycket renovering på distans mitt i pandemin.

”Eklaholm kommer finnas kvar”

Huset som Karl Fredrik och Petter köpt i Sverige har Karl Fredrik tidigare berättat ger paret lite mer privatliv. Detta eftersom Eklaholm är förknippat med deras arbete. Det nya huset visar sig ha många lyxiga detaljer.

– Vi håller på att renoverar just nu. Så där ska vi anlägga pool och jättefin trädgård. Vi ha redan gjort stora delar av trädgården och huset. Men Eklaholm kommer finnas kvar och vi kommer äga Eklaholm, jag kommer fortsätta att driva det varumärket. Eklaholm ligger oss alltid varmt om hjärtat, säger Karl Fredrik.

FOTO: TV4

Annons